BRD FIRST Tech Challenge Romania se incheie la Bucuresti, cu cel mai mare numar de participanti in competitia lansata de Natie prin Educatie
Miercuri, 07 Martie 2018
 

Credit: Natie prin Educatie / BRD FIRST Tech Challenge  Romania

Pe 10 si 11 martie, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea IMST, de la ora 14:00, are loc ultima etapa regionala a celei mai mari competitii de robotica pentru licee din Romania, adusa si implementata la nivel national de Asociatia „Natie Prin Educatie”, fondata de Dana Razboiu.

adplayers. info

Etapele regionale BRD FIRST Tech Challenge  Romania se incheie la Bucuresti, cu cel mai mare numar de echipe participante, anunta reprezentantii competitiei.

Pana la faza finala a competitiei de robotica „BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care va avea loc pe  23-25 martie  la Bucuresti, in urma careia 4 echipe vor avea sansa sa participe la Campionatul Mondial de Robotica din SUA, liceenii din toata tara mai au o sansa sa isi testeze robotii, sa puna la punct ultimele detalii si sa se obisnuiasca cu atmofera si timpii de concurs.

In acest weekend, pe 10 si 11 martie, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea IMST, de la ora 14:00, are loc ultima etapa regionala a celei mai mari competitii de robotica pentru licee din Romania, adusa si implementata la nivel national de Asociatia „Natie Prin Educatie”, fondata de Dana Razboiu.

Este cel de al doilea an al competitiei BRD FIRST Tech Challenge Romania ce reuneste peste 1.200 de liceeni din toata tara, pasionati de robotica. Gandit ca un proiect unic, care mizeaza pe munca in echipa, pe sustinerea noii generatii, pe valorificarea intr-un stil original a cunostintelor de matematica, IT, fizica si tehnica, acest proiect educational incurajeaza tinerii sa construiasca un robot de la zero, din piesele primite, carora li se adauga  si cele proiectate si obtinute la imprimate 3D.

Proiectul a creat deja o adevarata comunitate pentru tinerii pasionati de tehnologie, iar celor peste 1200 de elevi de liceu li se adauga 300 de mentori (profesori si parteneri ai programului) si 200 de voluntari.

Prezenta la Campionatul Mondial de Robotica din SUA este foarte importanta pentru Romania si pentru tinerii care au muncit atat de mult in aceste competitii. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai universitatilor de top si ai unor companii de renume ca NASA sau Boeing care pot recruta viitori specialisti.

In prezent, Romania este a treia tara ca numar de echipe FIRST Tech Challenge, dupa SUA si China. Programul educational BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus in Romania de catre Asociatia „Natie Prin Educatie”, cu licenta de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii si educatiei STEM.

Mai mult in Conturi,  Responsabilitate Sociala, CSR, 
PR,

 


PUBLICITATE: