Aviz ISU pe publicitatea la Metrou? "Obligativitatea ca materialele de publicitate sa respecte normele PSI –ISU apartine firmelor de publicitate"
Vineri, 13 Mai 2016



FOTO: arhiva adplayers, 12 aprilie 2016
Incendiu la Metrou Piata Romana de la un tablou. Panourile de publicitate sunt ignifugate?

adplayers. Iulian Toma

„Conform contractelor de asociere in participatiune aflate in derulare, obligativitatea ca materialele de publicitate sa respecte normele PSI –ISU apartine firmelor de publicitate” au declarat, pentru adplayers, oficialii de comunicare Metrorex, prin reprezentantii sai pentru Directorul General, ing. Marin Aldea.

Pozitia reprezentantilor Metrorex raspunde astfel revistei adplayers care a intrebat reprezentantii regiei autonome daca publicitatea de la Metrou necesita avizarea ISU sau nu. Solicitarea a fost adresata la scurt timp dupa stingerea incendiului izbucnit la un  tablou electric dintr-un spatiu tehnic de la Piata Romana, despre care adplayers scria la 12 aprilie.

In raspunsul pentru adplayers, Regia Autonoma a Metroului mai arata ca „in conformitate cu Normativul pentru proiectarea constructiilor si instalatiilor specifice de metrou privind prevenirea si stingerea incendiilor (Indicativ NP 071- 02 Reviziut), la art. 2.3.30 se specifica urmatoarele:

„In statiile metroului se pot amplasa spatii comerciale si panouri de publicitate fixate rigid, avizate de S.C.T.M.B. METROREX S.A. si de proiectantul general. Proiectarea si exploatarea spatiilor comerciale se va face fara sa se aduca atingere functionalitatii si sigurantei metroului, cu respectarea legislatiei in vigoare.”

„Fata de normativul aplicabil mai sus mentionat, in locatiile metroului nu se specifica avizarea ISU a panourilor de publicitate”, conchid reprezentantii Metrorex.

Firmele de publicitate 

Spatiile de publicitate Metrorex sunt reprezentate pe piata de media de mai multe firme de publicitate. Pana in prezent adplayers nu a obtinut o lista completa cu firmele partenere ce reprezinta spatiile publicitare la Metrou.

Daca pana in anul 2015 publicitatea era administrata pentru perioade contractuale mai lungi de anumite companii selectate in urma unor procese de selectie, o Hotarare AGA Metrorex a dat drumul reprezentarii directe pe piata de media si de catre alti parteneri pe infrastructura fixa oferita in trecut doar de companiile Spectacular OOH & Printing - companie care a castigat o licitatie publica cu volum minim garantat de 700.000 de euro pe an (aflata in prezent in litigiu pentru blocarea contractului de publicitate de catre Metrorex) si Euromedia - companie care are un parteneriat pe 10 ani din 2006 pana in anul 2016.

Raspunsul Metrorex la solicitarea adplayers privind avizarea ISU a publicitatii de la metrou, mai jos:

 

Catre,

AdPlayers

In atentia domnului Iulian TOMA, editor

Urmare a solicitarilor dumneavoastra inregistrate cu numerele M.05/5919/14.04.2016 si M.08/5813/13.04.2016,  va comunicam urmatoarele informatii de interes public:

Incidentul de la statia Piata Romana din data de 12.04.2016 s-a produs la un panou electric aflat intr-un spatiu tehnic al Metrorex.

Conform contractelor de asociere in participatiune aflate in derulare, obligativitatea ca materialele de publicitate sa respecte normele PSI –ISU apartine firmelor de publicitate.

De asemenea, in conformitate cu Normativul pentru proiectarea constructiilor si instalatiilor specifice de metrou privind prevenirea si stingerea incendiilor (Indicativ NP 071- 02 Reviziut), la art. 2.3.30 se specifica urmatoarele:

„In statiile metroului se pot amplasa spatii comerciale si panouri de publicitate fixate rigid, avizate de S.C.T.M.B. METROREX S.A. si de proiectantul general. Proiectarea si exploatarea spatiilor comerciale se va face fara sa se aduca atingere functionalitatii si sigurantei metroului, cu respectarea legislatiei in vigoare.”

Fata de normativul aplicabil mai sus mentionat, in locatiile metroului nu se specifica avizarea ISU a panourilor de publicitate.

Cu stima,

pentru DIRECTOR GENERAL,

ing. Marin ALDEA

**************************************************************

Biroul Comunicare si Relatii cu Presa



Mai mult in OOH, Metrorex


PUBLICITATE: