6 din 10 romani, interesati in reducerea consumului de apa, opteaza pentru dus in locul baii in cada
Marti, 21 Iunie 2022

AdPlayers. Info

6 din 10 romani, interesati in reducerea consumului de apa, opteaza pentru dus in locul baii in cada, iar peste jumatate dintre romani considera ca ar trebui sa reduca volumul de apa folosit la spalarea vaselor.

Sunt doar doua dintre concluziile unui studiu recent realizat de Reveal Marketing Research care vizeaza perceptiile romanilor vis-a-vis de modul in care se raporteaza la consumul de apa din gospodariile lor, la cererea grupului de producatori de instalatii termice si obiecte sanitare FERRO,

Rezultatele sunt puse pe fondul schimbarilor climatice din ce in ce mai evidente in societatea moderna care aduc in prim plan nevoia unui consum sustenabil pe fondul amenintarii epuizarii rapide a resurselor naturale ale planetei.

Interesati de a reduce consumul de apa in special femeile (66%) si persoanele peste 55 de ani (74%)

6 din 10 romani sunt interesati in a reduce consumul de apa din gospodaria lor, in special femeile (66%) si persoanele peste 55 de ani (74%). Pentru a reduce consumul de apa, acestia apeleaza la verificarea periodica a bateriilor de la baie si bucatarie (59%), optarea pentru dusuri in locul bailor in cada (58%) si la inchiderea robinetului intre etapele spalarii (57%).

Peste jumatate dintre romani si-au verificat in ultimele 3 luni robinetele, pentru a se asigura ca nu exista pierderi de apa

52% dintre respondenti au declarat ca au luat masuri in ultimele 3 luni pentru a se asigura ca nu exista scurgeri de apa, aspect ce ar dauna valorii facturilor, dar mai ales ar determina deteriorarea podelei sau a bunurilor din locuinta.

Doresc sa reduca volumul de apa utilizat in spalatul vaselor si rufelor

52% dintre romani considera ca ar trebui sa diminueze consumul de apa pentru spalatul vaselor, iar 46% pentru spalatul rufelor. La polul opus, doar 3 din 10 romani mentioneaza ca ar trebui sa consume mai putina apa pentru activitatile ce tin de igiena personala.

Utilizarea aparatelor pentru reducerea consumului de apa sunt utile in gospodarie

Verificarea si repararea robinetelor si a tevilor sunt metode eficiente si populare care ii ajuta pe 85% dintre romani sa diminueze consumul de apa.

De asemenea, 74% dintre romani considera ca folosirea unor echipamente care reduc consumul de apa este o activitate foarte utila.

Doar 12% dintre romani detin echipamente care reduc consumul de apa, insa 40% intentioneaza sa achizitioneze astfel de echipamente pe viitor

Desi peste 60% dintre romani sunt interesati de a reduce consumul de apa, doar 12 procente declara ca detin in prezent echipamente care i-ar ajuta in acest demers. Principalele echipamente detinute in acest sens sunt limitatoarele de debit, bateriile eco sau aeratoarele.

Cu aproape 30 de ani de experienta in industrie, Grupul FERRO este unul dintre cei mai mari producatori de instalatii termice si obiecte sanitare din Europa Centrala si de Est.

Metodologie: Studiul Reveal Marketing Research s-a desfasurat online in perioada 23-26 mai 2022 pe un esantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu varsta 18+, utilizatori de internet. Marimea esantionului a fost de 1058 respondenti, iar eroarea maxima de esantionare este +/-3% la un nivel de incredere de 95%.

Mai mult in Business, Cercetare, Research


PUBLICITATE: