40% dintre parinti nu si-au dus copilul in parc sa se joace. Beko, Partenerul oficial al jocului.
Miercuri, 12 Aprilie 2017

74% dintre romani aleg sa isi petreaca timpul liber alaturi de familie, conform raportului ”World Play Shortage”, parte din Campania Beko ”Partenerul oficial al jocului”

adplayers. info

Lipsa timpului liber si schimbarea atitudinii fata de joc sunt concluziile rezultate in urma unui studiu global realizat pe un esantion de peste 10.000 de persoane din 22 de tari de producatorul de electrocasnice Beko, arata oficialii de comunicare ai marcii, de la Image PR.

Partener Premium al FC Barcelona, Beko a realizat un studiu pentru a identifica care sunt tendintele in ceea ce priveste jocul si timpul liber. Studiul a fost realizat pe un esantion de 10.100 de persoane, cu varste diferite si provenind din medii diferite, din 22 de tari din intreaga lume.

40% dintre parinti nu si-au dus copilul in parc sa se joace

Timpul de joaca al copiilor este si el afectat de vietile aglomerate ale parintilor, 40% dintre parintii intervievati au declarat ca in ultimul an nu si-au dus copilul in parc sa se joace. Saptamanal, copiii au cu trei ore mai putin timp liber (21 ore) in comparatie cu generatia parintilor lor (24 de ore), echivalentul a doua meciuri de fotbal de 90 de minute.

Pe masura ce viata devine din ce in ce mai agitata, avem din ce in ce mai putin timp liber. Aproximativ 30% dintre adulti au mai putin de 10 ore libere pe saptamana, in timp ce 36% au mai putin de doua ore pe zi, in contextul in care cerintele vietii moderne ocupa din timpul destinat relaxarii.

Conform studiului, avocatii au cel mai putin timp liber - aproximativ 47% dintre profesionistii din domeniu au mai putin de doua ore de timp liber zilnic, iar 25% dintre ei au timp liber mai putin de o ora pe zi.

In plus, dintre cele 22 de tari incluse in studiu, in Danemarca traiesc oamenii cu cel mai mult timp pentru recreere, cu o medie de peste 33 de ore de timp liber saptamanal, in timp ce in Bolivia traiesc oamenii cei mai ocupati - au doar 12 ore de timp liber pe saptamana.

58% dintre romani se relaxeaza mergand la cumparaturi

36% dintre romani au mai putin de 3 ore de timp liber pe zi, iar persoanele cu varsta de 29 de ani sunt cele mai predispuse sa-si anuleze planurile de timp liber din cauza atributiilor de munca (29%), releva datele unui studiu privind timpul liber realizat de marca de electrocasnice Beko, parte a unei cercetari pe mai multe piete.

Potrivit studiului, 58% dintre romani se relaxeaza mergand la cumparaturi. Un procent de 29% dintre adulti sunt nemultumiti de echilibrul intre munca si viata personala (in timp ce media globala este de 24%) in timp ce 74% dintre adulti nu mentioneaza sportul sau mersul la sala/ exercitiile fizice printre activitatile lor preferate pentru petrecerea timpului liber (in timp ce media globala a celor care declara ca nu fac sport este de 70%)

“Studiul World Play Shortage reflecta modul in care ritmul de viata modern ne influenteaza starea de bine si scoate in evidenta lipsa de timp pentru ceea ce inseamna activitati de relaxare” spune Gabriela Geana, Marketing Manager Arctic. „ Studiul arata ca oamenii au o viata aglomerata si imprevizibila, fapt care le afecteaza timpul liber. Noi, la Beko, privim lucrurile din perspectiva ”Partenerului oficial al jocului”. Intelegem nevoile de zi cu zi ale oamenilor si le oferim solutii care sa ii ajute sa castige mai mult timp pentru a se bucura de vietile lor aglomerate si imprevizibile. Speram ca aceste rezultate ale studiului sa ne reaminteasca tuturor ca avem nevoie de <joc si joaca> pentru a ne bucura la maximum de viata.”


Campania ”Partenerul oficial al jocului” e inspirata de stilul de joc abil si ofensiv al clubului FC Barcelona si a preluat din entuziasmul cu care ei joaca fotbal chiar daca domina sau nu meciul;  e stilul de joc care intruchipeaza adevaratul spirit al fotbalului. Brandul Beko isi propune sa fie alaturi de consumatorii sai si ii ajuta sa faca fata stilului alert de viata oferindu-le mai multa libertate si timp ”de joaca” in fiecare zi.  Prin in termediul campaniei, Beko isi propune sa le ofere consumatorilor sai mai mult timp pentru lucrurile importante prin produse ingenioase, flexibile si tehnologii rapide.

Studiul Beko privind timpul liber a fost realizat de compania de cercetare Mortar Research, care a operat sondaje online in randul a peste 10.100 de respondenti din 22 de tari (Algeria, Australia, Austria, Bolivia, Cehia, Danemarca, Egipt, Franta, Germania, Ungaria, Israel, Iordania, Maroc, Norvegia, Romania, Spania, Suedia, Tailanda, Tunisia, Turcia, Regatul Unit al Marii Britanii, Uruguai). 

Esantionul de adulti a fost selectat aleatoriu din liste de sondaj si a fost ponderat pentru a fi reprezentativ la nivel de gen in fiecare tara. Marja de eroare, care masoara diferentele de esantion de la tara la tara, a fost de  +/- 0.98% la o limita de incredere de 95%. Discrepantele in ce priveste totalul se datoreaza rotunjirii statisticilor. Studiul a fost realizat intre 3 si 10 februarie 2017.

Beko este marca internationala de electrocasnice a Arçelik Group si Partener premium al echipei de fotbal FC Barcelona. Aceasta ofera linii de produse care includ electrocasnice mari, aparate de aer conditionat si electrocasnice de mici dimensiuni. Beko este al doilea cel mai mare brand de electrocasnice din Europa si brandul cu cea mai rapida crestere pe piata europeana in ultimii sapte ani.

Mai mult despre Image PR

Mai mult in Conturi, Cercetare, Research, Sport Marketing


PUBLICITATE: