2 milioane euro in media, crestere 50% la indicatori de brand si 4% cota de piata. J&B Blending Spirits
Miercuri, 02 August 2017

„Comparativ cu anul 2016, in acest an am atins o cota de piata pentru J&B de 17,2% conform Nielsen Report ON16, bautura care a devenit, in acelasi timp, cel mai vandut whisky din Romania” a afirmat pentru adplayers Raluca Oana Sava, Regional Brand Manager Diageo Romania, Croatia, Slovenia

Credit: PPD Romania / J&B Romania / Porter Novelli

adplayers. Iulian Toma



„Comparativ cu anul 2016, in acest an am atins o cota de piata pentru J&B de 17,2% conform Nielsen Report ON16, bautura care a devenit, in acelasi timp, cel mai vandut whisky din Romania” a afirmat pentru adplayers Raluca Oana Sava (foto), Regional Brand Manager Diageo Romania, Croatia, Slovenia,

„Aceste rezultate au fost potentate de campania J&B Blending Spirits, pe care am demarat-o incepand cu anul 2015: am creat noi blenduri si noi ocazii de consum, ceea ce a dus la castigarea Grand Effie 2017 si desemnarea J&B drept lider de piata in industrie” a mai sopus oficialul de marketing regional de la Diageo.

Grand Effie cu agentiile: The Hub Partners (brand), Porter Novelli Romania (PR), OMD (media), Field Star (retail & experiential marketing), Spoon Media (digital si social media) si Frank Group (social media).

Premiata in acest an cu Grand Effie in cadrul celei de-a 14-a editii a competitiei EFFIE Awards 2017, campania J&B Blending Spirits a fost dezvoltata de P.P. Distributors Romania si este rezultatul colaborarii agentiilor The Hub Partners (brand), Porter Novelli Romania (PR), OMD (media), Field Star (retail & experiential marketing), Spoon Media (digital si social media), Vice (strategie si productie muzicala) si Frank Group (social media).

In acest an echipa de marketing si-a propus pentru J&B sa continue campania Blending Spirits si sa mentina relatia dintre brand si generatia tanara de consumatori. „Urmarim constant indicatorii de brand care traseaza perceptiile consumatorilor referitoare la popularitate, diferentiere, gust si versatilitate” subliniaza Raluca Oana Sava, responsabila, alaturi de echipa de marketing, pentru succesul marcii J&B in categorie.

Potrivit autorilor campaniei, intr-o categorie de piata restrictionata legislativ, comunicarea J&B Blending Spirits a dat viata categoriei prin reinventare totala. „Prin aceasta campanie am reusit nu doar sa reinventam brandul J&B, ci sa reinventam o categorie de piata si un mix de marketing” este de parere executivul de marketing.



Media gratuita de aproape 2 Mln. Euro, crestere cu 4 puncte a cotei de piata si 50% la indicatori de brand

Potrivit Ralucai Oana Sava, obiectivele de comunicare ale J&B Blending Spirits au fost ca brandul sa devina lider de piata, sa reconstruiasca relatia cu consumatorii si sa detina conversatia in categorie.

„Am reusit, iar J&B a devenit lider pe piata de whisky (IWSR, 2016), cu o crestere de 4 puncte a cotei de piata, in timp ce aceasta categorie se afla in declin. In plus, indicatorii de brand urmariti au inregistrat cresteri de peste 50%” sustine Raluca Oana Sava.

Potrivit datelor puse la dispozitia adplayers, J&B a ocupat 7 pozitii din 10 in topul YouTube 2016 (YouTube Leaderboard), iar campania a depasit 14 milioane de vizualizari (agregat) si un reach de peste 9.500.000 de persoane, cifre care continua sa creasca.

Deasemenea, mai adauga echipa de marketing si comunicare, prin blendurile dintre artistii mainstream cu cei underground, J&B a detinut conversatia in categorie. Peste 11 milioane de impresii organice au fost generate pana in decembrie 2016 (in special YouTube si Facebook).

Doar valoarea in media castigata de campanie atinge 1.900.000 de euro, depasind de 10 ori estimarile initiale, mai spun autorii comunicarii. Canalele prin intermediul carora J&B a comunicat au fost media online (website, YouTube, Facebook, Instagram, bloggers & KOLs, bannere), in-store (IKA), HoReCa, PR si eveniment BTL. TV, radio si Social Media (bloggers).

Piata si cote de piata

Potrivit datelor IWSR 2016, puse la dispozitia adplayers de distribuitor, piata totala a bauturilor alcoolice a reprezentat in 2016 o crestere de 4,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, berea si vinul reprezentand mai mult de 90% din consumul total.

Segmentul bauturilor spirtoase a inregistrat anul trecut o crestere de 1,3% comparativ cu anul precedent, in timp ce categoriile whisky si vodka s-au remarcat cel mai mult in acest interval. Astfel, volumul de piata al spirtoaselor locale a inregistrat anul trecut 91,5%, restul fiind acoperit de spirtoasele importate, din care whisky si vodka sunt cele care inregistreaza 70% din consum.

Conform analizei distribuitorului, PPD este lider in industria bauturilor spirtoase importate, iar 4 din branduri distribuite de companie se regasesc in top 15 cele mai mari branduri spirtoase (J&B, Johnnie Walker, Aperol si Campari).

In acelasi timp, conform datelor echipei de marketing, compania se afla intr-o crestere constanta, depasind media pietei in toate categoriile. Diageo este liderul segmentului de whisky, atat ca volum, cat si ca valoare, in timp ce J&B este liderul categoriei, fiind cel mai vandut whisky din Romania.

Photos Photiades Distributors, PPD Romania

Prezenta pe piata din Romania din 2007 si parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD Romania este, potrivit companiei, cel mai mare distribuitor de produse de alcool de pe piata locala si partenerul exclusiv al renumitului producator de bauturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de bauturi premium.

Impreuna cu Diageo, Gruppo Campari, Cuervo, Nestlé si alti parteneri strategici locali, compania detine cel mai larg portofoliu de bauturi spirtoase premium si super-premium, si marci renumite in intreaga lume, cum ar fi Johnnie Walker, Reserve Portfolio, J&B, Smirnoff, Baileys, Jose Cuervo, Campari, Aperol, SKYY Vodka, Wild Turkey, Cinzano, Acqua Panna, San Pellegrino, Lanson Champagne, precum si un brand propriu, vodka Tazovsky.

Photos Photiades Group (PPG), companie internationala fondata in urma cu peste 70 de ani, are o activitate impresionanta in vanzari, marketing si distributie de branduri alcoolice si non-alcoolice de renume mondial. PPG este prezenta in Romania, Grecia, Cipru, Croatia si Slovenia.


Credit:
PPD Romania / J& B Romania / Porter Novelli

Website: http://www.blendingspirits.ro/bineaivenit

Facebook: https://www.facebook.com/JBRomania/

Instagram: https://www.instagram.com/jb.romania/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCpjIz3eZHTO8qwJypDnhSgQ 


Mai mult in Conturi, Campanii, 


PUBLICITATE: