15.000 de euro la bataie pentru tinerii arhitecti, de la complexul rezidential Dumbrava Vlasiei
Marti, 16 Ianuarie 2018

adplayers.info

Sustinator al arhitecturii si locuirii de calitate din Romania, Dumbrava Vlasiei lanseaza in ianuarie un concurs unic pe piata de la noi, care ofera sansa tinerilor arhitecti sa se faca remarcati si, mai mult, sa castige un premiu consistent in valoare de 15.000 de euro si posibilitatea de a realiza un proiect propriu, intr-un complex rezidential de poveste.

Intitulat Imagine Dumbrava Vlasiei, concursul se desfasoara in mai multe etape si se adreseaza tinerilor arhitecti cu drept de semnatura, membri ai Ordinului Arhitectilor din Romania, care nu au implinit varsta de 31 de ani la data predarii proiectului. Impartit in doua etape, concursul se desfasoara in perioada 15 ianuarie – 4 mai 2018.

 „Concursul pe care il propunem este un demers prin care ne dorim sa sustinem arhitectii tineri si talentati, aflati la inceput de drum, dar si sa promovam un model de arhitectura si locuire de calitate in Romania” Horia Balan, Project Director Dumbrava Vlasiei. „ Dorinta de a ne inconjura de arhitectura exceptionala, in armonie cu natura, la standarde superioare si eco friendly se poate realiza impreuna cu echipe de specialisti consacrati, dar, fiind un proiect pe termen lung, este indispensabil ajutorul tinerei generatii.  si cu ajutorul tinerei generatii”.

In valoare de 15.000 euro, premiul cel mare al competitiei este unul dintre cele mai consistente acordate in cadrul unui concurs de arhitectura din Romania, dupa cum aafirma organizatorii. Mai mult decat atat, realizarea proiectului castigator va constitui o reala rampa de lansare pentru arhitect.
„Ne dorim sa crestem in cadrul societatii constientizarea necesitatii unei arhitecturi de calitate, astfel ca am gandit un mecanism atipic pentru acest concurs, in care publicul se va putea implica si el si va putea vota.”

Mecanismul concursului initiat de Dumbrava Vlasiei este urmatorul:

•            In perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2018, la Radio Guerilla se va desfasura campania Top 10 Imagine Dumbrava Vlasiei. Cu sprijinul ascultatorilor emisiunii Guerrilla de Dimineata se va alcatui un playlist Top 10 Imagine Dumbrava Vlasiei. Playlist-ul va fi ulterior integrat in tema de proiectare si va servi drept inspiratie celor ce vor participa in concursul de arhitectura propriu-zis. Ascultatorii cu cele mai interesante propuneri vor fi si ei premiati. 

•            In a doua faza, in perioada 19 februarie – 1 aprilie 2018, tinerii arhitecti care intrunesc conditiile de inscriere pot participa cu proiectele proprii, avand astfel sansa sa ajunga printre finalisti si chiar sa castige marele premiu de 15.000 de euro si transpunerea in realitate a casei imaginate de ei. Concursul de arhitectura propriu-zis se va desfasura la randul lui in mai multe etape:

o            19 februarie – 19 martie 2018: inscrierea in concurs, pe pagina speciala de pe site-ul dumbravavlasiei.ro.

o            1  aprilie 2018 – data limita a predarii proiectelor aferente fiecarei inscrieri.

o            2 aprilie – 6 aprilie 2018: nominalizarea unui numar de maximum 10 finalisti. Lucrarile acestora vor fi publicate pe site-ul dumbravavlasiei.ro.

o            10 aprilie – 27 aprilie 2018: vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea sa voteze lucrarea preferata.

o            4 mai 2018: la finalul campaniei publice de promovare a proiectelor finaliste si dupa incheierea votului public, juriul (format din specialisti in domeniu si colaboratori Dumbrava Vlasiei) desemneaza lucrarea castigatoare in functie de criteriile de jurizare si de numarul de voturi colectat de la ascultatori.

La concursul de arhitectura Imagine Dumbrava Vlasiei se pot inscrie pe site-ul dumbravavlasiei.ro arhitectii cu drept de semnatura, membri ai Ordinului Arhitectilor din Romania, care sa nu fi implinit varsta de 31 de ani la data predarii proiectului. In egala masura, concursul este deschis echipelor de proiectare transnationale sau/si multidisciplinare cu conditia ca toti membrii echipei sa respecte limita de varsta mentionata si minimum un membru al echipei sa fie arhitect cu drept de semnatura, membru al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Toate lucrarile finaliste din concurs vor fi promovate in cadrul expozitiilor/conferintelor dedicate concursului, in mediile online ale companiei, dar si in presa si vor beneficia de realizarea unei machete. Finalistii vor avea posibilitatea sa isi prezinte si sa isi promoveze proiectul prin interviuri la Radio Guerrilla, iar lucrarile acestora vor fi promovate in cadrul paginilor de social media ale Dumbrava Vlasiei. Proiectele vor fi jurizate de membrii juriului, specialisti in domeniu si din cadrul companiei, in functie de: respectarea documentatiei de concurs, originalitate, estetica, functionalitate, fezabilitate. 

Proiect unic pe piata rezidentiala din Romania, localizat in nordul Bucurestiului, complexul rezidential Dumbrava Vlasiei se intinde pe aproximativ 90 de hectare si va cuprinde 5 sate distincte, conectate de un parc si inconjurate de o padure deasa de stejari. Locul a fost gandit ca o comunitate autonoma, privata, oferind locuitorilor sai toate conditiile pentru a duce un stil de viata sanatos si de inalta calitate, ce pune accentul pe tihna si agrement. In Dumbrava Vlasiei, importante birouri de arhitectura realizeaza proiecte spectaculoase, special concepute pentru acest complex, ce sprijina viziunea unei arhitecturi de exceptie.

Mai mult in Concurs,  Conturi, PR


PUBLICITATE: