1,3 Milioane lei de la Dorna in "Grija pentru copii" ca 30 maternitati sa sprijine copiii prematuri
Luni, 17 Noiembrie 2014

adplayers. Iulian Toma

30 de maternitati au fost ajutate in ultimul an si jumatate sa aduca la maturitate copiii nascuti prematur prin sprijinul initiat de catre Dorna si Salvati Copiii in campania "Grija pentru copii" . Numai in 2014, in cadrul campaniei au fost dotate 15 maternitati din Bucuresti (3) si din tara (12). Cele 15 unitati neonatologice ajutate in acest an inregistreaza aproximativ 3000 de cop[ii nascuti prematur.

"In 2013 Dorna a donat 660.000 de lei, iar in 2014 suma a fost 675.000 de lei. Toate aceste donatiise regasesc in echipamente in cele 30 de maternitati" a declarat astazi Raluca Vlad (foto), Brand Manager Dorna, legat de investitia marcii in sprijinirea campaniei "Grija pentru copii". Anuntul a fost facuit intr-o conferinta de presa organizata la maternitatea Spitalului CF2.

"Supravietuirea copiilor este o prioritate ritate dar nu am fi putut sa investim atatia bani fara Dorna. Am putut creste planul pe care l-am inceput in 2010 pentru a ajuta sectiile de neonatologie in care se nasc peste 3000 de copii prematuri. Numai anul trecut, aici in Spitalul CF2 au fost 1437 de nasteri din care peste 50 prematuri, care au necesitat atentie speciala." a declarat Gabriela Alexandrescu. Gabriela Alexandrescu, Director Executiv Salvati copiii care a multumit marcii pentru sprijinul acordat in suportul special pentru nasterile premature.

Romania se afla pe un rusinos loc de frunte in Europa in privinta mortalitatii infantile. Conform statisticilor din anul 2013, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Potrivit initiatorilor campaniei, atunci cand sunt ingrijiti corespunzator, 33% din aceste decese pot fi prevenite.


Mai mult in Conturi




PUBLICITATE: