Scholz & Friends pune capat ‚miscarii strategice decisive’ cu GAV balkanski si face un joint venture cu Lowe
Marti, 01 Iulie 2008


(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Reteaua Internationala Scholz & Friends a semnat o alianta strategica la nivel mondial cu Lowe Worldwide, parteneriat care isi va face simtita prezenta si in Romania, dupa ce a inceput o „miscare strategica decisiva” cu Gav | Balkanski in  toamna lui 2005. Ca urmare a aliantei strategice globale, Scholz & Friends Group incheie parteneriatul cu GAV balkanski condusa de Lucian Georgescu (foto, stanga), in favoarea unui joint venture cu grupul Lowe condus de Veronica Savanciuc (foto, dreapta). 

Potrivit unei informari a grupului german, in urma stabilirii parteneriatului startegic global, Lowe Worldwide a preluat functia de reprezentare a Scholz & Friends pe toate pietele internationale in situatia in care grupul de agentii nu a fost reprezentat pe piata - in special in Asia si America de Nord si Sud.

Noua companie Scholz & Friends Bucharest va lua fiinta ca o agentie locala independenta, care va opera in cadrul Lowe Group, intr-o companie joint venture intre Scholz & Friends si Lowe & Partners Romania. Potrivit lui Stefan Janßen, Managing Director of Scholz & Friends International, noua agentie independenta va fi operationala incepand din luna septembrie, a.c.

Alianta strategica globala, propritara „miscarii strategice decisive” pentru intarirea pozitiei S&F in Balcani si Europa de Sud Est
Parteneriatul cu Lowe schimba cumva „miscare strategica decisiva” care avea ca scop intarirea pozitiei grupului german in Balcani si Europa de Sud Est. Alianta strategica globala cu Lowe Worldwide vine la mai bine dupa doi ani si jumatate de parteneriat cu agentia condusa de Lucian Georgescu, stabilita in toamna lui 2005.

Thomas Heilmann, Presedinte al grupului Scholz&Friends, declara in noiembrie 2005, la startul parteneriatului cu GAV Balkanski ca "Lucian Georgescu si agentia din Romania reprezinta pentru Scholz & Friends o miscare strategica decisiva pentru intarirea pozitiei noastre in Balcani si Europa de Sud Est".

/ PROFILE
Pe langa cartierele generale de la Berlin si Hamburg, reteaua Scholz & Friends are mai mult de 20 de subsidiare locale in Europa lucreaza pentru clienti cum sunt Tchibo, Mercedes-Benz sau Siemens.

Lowe & Partners Worldwide este reprezentata de 49 de birouri in intrega lume. Ca parte a grupului Interpublic (IPG), Lowe & Partners Worldwide lucreaza pentru clienti multinationali si locali din mai mult de 180 de tari.

Lowe Group in Romania are in componenta Lowe & Partners Romania (full service advertising), Initiative (full service media), Brand Connection (media planning & buying) si Lowe PR (full service public relations).

PUBLICITATE: