Sanoma Hearst intra in achizitii pe Internet
Joi, 06 Decembrie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Achizitia este prima dintr-o serie la care lucram in acest moment”, a declarat, pentru AdPlayers, Adina Vasilescu - Digital Digital Publisher la Sanoma Hearst Romania, despre achizitia site-ului Miresici.ro, prima actiune de acest gen in portofoliul companiei.

„Am achizitionat cea mai mare comunitate online de mirese din Romania”, a declarat pentru AdPlayers, Adina Vasilescu - Digital Digital Publisher la Sanoma Hearst Romania,.”Website-ul este lider pe acest segment, iar in urma unei monitorizari de mai multe luni in care a observat evolutia lui, am decis saptamana trecuta achizitia acestuia”.

”Obiectivul nostru este sa devenim unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de online publishing din Romania”, mai spune executivul Sanoma Hearst. „Extinderea se face prin 2 directii, una este cresterea organica prin proiecte noi pe care le lansam – cum a fost mami.ro, femeia.ro, newsreport.ro – iar a doua este un plan de achizitii care a inceput deja sa-si arate si primele actiuni, prin achizitia primului site.

Potrivit Adinei Vasilescu, site-ul Miresici.ro era in proprietatea unei familii care, in preajma casatoriei, s-a lovit de o serie de probleme, tinerii fiind nevoiti sa se informeze de la prieteni cum sa treaca cu succes de un astfel de eveniment. Acestia au decis ulterior sa faca un instrument sub forma unui forum, prin care sa ajute si alti oameni care trec prin momentele prin care au trecut si ei.

Astazi, potrivit executivului diviziei digitale de la Sanoma Hearst, site-ul are, conform trafic.ro, intre 38.000 si 40.000 de unici pe saptamana, sau peste 40.000  si se situeaza in top 10 cele mai mari site-uri pentru femei din Romania.

„Il vom pastra ca site pentru nunti, si il vom  dezvolta intr-un portal care sa contina si articole, dar si sectiuni de comunitate, cu facilitati de interactivitate si alte tehnici pe care le vom adauga ulterior”, a mai afirmat Vasilescu.

In acest moment site-ul nu are un business model profitabil, dar „vrem sa-l transformam cat mai curand intr-un succes comercial prin intermediul propriului departament de vanzari online proaspat infiintat la Sanoma Hearst Romania”, mai sustine directoarea diviziei digitale.

Departamentul de vanzari Online a fost infiintat in urma cu o luna si urmeaza sa vanda produsele online ale grupului Sanoma Hearst Romania, Online Sales Manager al acestuia fiind Maria Cocris, fosta Arbomedia.

Potrivit Adinei Vasilescu, veniturile portalului vor veni atat din publicitate cat si din servicii, mai precis anunturi de mica publicitate. Miresici.ro se adauga unui portofoliu online Sanoma Hearst din care mai fac parte mami.ro, femeia.ro, fhm.ro, natgeo.ro si, mai nou, newsreport.ro - agregator de stiri.


PUBLICITATE: