SKODA AUTO isi reia productia din 27 aprilie, implementand peste 80 de reguli obligatorii pentru prevenirea infectarii angajatilor
Marti, 28 Aprilie 2020
 

Credit: SKODA AUTO 

Suspendata din 18 martie, incepand de luni, 27 aprilie, ŠKODA AUTO isi va relua productia de autoturisme la cele trei fabrici ale sale din Cehia. Prioritatea principala ramane in continuare protejarea maxima a angajatilor de infectarea cu coronavirus pentru care sunt implementate peste 80 de reguli obligatorii de precautie pentru prevenirea infectarii angajatilor la locul de munca

AdPlayers. Info

ŠKODA AUTO se pregateste sa isi reia productia la unitatile sale din Republica Ceha incepand de luni 27 aprilie, anunta compania. Pentru a proteja optim angajatii impotriva infectarii cu coronavirus, producatorul auto a dezvoltat si aprobat o serie intreaga de masuri detaliate, pentru toate domeniile activitatii sale.

Potrivit comunicarii companiei, impreuna cu partenerul sau social, sindicatul KOVO, ŠKODA a definit peste 80 de masuri concrete ce includ atat pasii specifici pentru asigurarea sanatatii angajatilor, cat si masurile organizatorice pentru prevenirea raspandirii COVID-19 la locul de munca.

Bernhard Maier, Presedintele Consiliului de Administratie ŠKODA a declarat: ”Productia la cele trei unitati cehesti de fabricatie a fost suspendata din 18 martie 2020. A fost decizia corecta sa implementam o masura atat de drastica pentru a asigura sanatatea tuturor. Dar acum a venit vremea sa privim din nou cu mare optimism inainte. Dealership-urile ŠKODA se deschid treptat in Europa si, reluand productia, facem deja totodata si urmatorul pas important in directia restabilirii capacitatii noastre de a livra autovehicule la nivel international. Le multumesc tuturor membrilor echipei care a muncit intens in ultimele zile si saptamani pentru a face posibila repornirea productiei. Echipa ŠKODA este extraordinar de motivata si nerabdatoare sa isi reia activitatea.”

Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Productie si Logistica a adaugat: ”Pe intreaga perioada cat fabricile au fost inchise, ne-am concentrat intreaga atentie asupra pregatirilor pentru reluarea productiei. Alaturi de asigurarea lanturilor noastre de aprovizionare, am analizat si posibilitatile viabile pentru angajatii nostri care vin la serviciu de peste granite.”

Bohdan Wojnar, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Resurse Umane a explicat: ”In ultimele saptamani am lucrat indeaproape cu partenerul nostru social KOVO, pentru a dezvolta programele noastre „Productia Sigura” si ”Biroul Sigur”. Acestea sunt concretizate in introducerea a peste 80 de masuri efective de precautie aplicabile tuturor departamentelor si unitatilor de productie, precum si birourilor, pentru a ne proteja angajatii in cea mai buna maniera posibil odata cu reluarea activitatii.”

Obligatoriu, masca la intrarea pe domeniul fabricii

Lista aceasta stipuleaza, de exemplu, ca toti angajatii trebuie sa poarte obligatoriu masca la intrarea pe domeniul fabricii. Este valabil si pentru colaboratorii externi. ŠKODA AUTO le va pune la dispozitie tuturor colegilor mastile necesare, iar acestea trebuie purtate tot timpul cat angajatii sunt la munca. Fiecare schimb de lucru dispune acum de timp aditional rezervat curatarii sculelor, telefoanelor si tastaturilor, precum si a tuturor materialelor si suprafetelor. De asemenea, toate zonele vor fi curatate si dezinfectate si mai frecvent decat pana in prezent.

ŠKODA AUTO a facut, de asemenea, cateva schimbari in operatiunile zilnice, pentru a proteja angajatii. Printre acestea se numara modificarea modului in care functioneaza mijloacele de transport folosite pentru transferuri, precum si adaptarea procedurilor de lucru pentru portile fabricilor, dar si modul de inregistrare a pontajului.

Sedinte scurte de informare, mai multe zone pentru pauze

Au fost luate totodata masuri pentru ca angajatii din productie sa lucreze in echipe mai mici, cu componenta constanta. Ședintele de informare de la schimbul de tura vor fi cat mai scurte posibil si au fost puse la dispozitie mai multe zone pentru pauze, astfel incat contactul intre angajati sa fie redus la minimum, in vederea reduceri la minimum a riscului de infectie.

Angajatii sunt incurajati sa lucreze de acasa, daca este posibil, iar numarul de persoane prezente simultan in acelasi birou a fost redus, pentru a se asigura posibilitatea de a pastra distanta sigura intre persoane. De asemenea, este important ca personalul sa isi ia pauzele consecutiv, pentru a proteja cat de mult posibil sanatatea angajatilor.

Alaturi de aceste masuri de precautie, sunt implementate si masuri generale de preventie si recomandari de igiena, precum renuntarea la a da mana cu ceilalti, spalarea regulata a mainilor sau dezinfectarea mainilor si evitarea atingerii fetei cu mana.

Masurile de precautie ce vor fi luate odata cu reluarea productiei sunt divizate in 3 etape. Pana la comunicarea altor instructiuni, va fi aplicabila etapa 1, ce prevede aplicarea integrala a tuturor masurilor. In etapa 2 se va putea renunta la o parte dintre aceste masuri de preventie.

Etapa 3 va permite si alte relaxari implementate treptat, pe o perioada extinsa de timp, in conditii de responsabilitate maxima, astfel incat sa fie asigurata siguranta personalului.  La momentul oportun, incheierea fazei a treia va permite reluarea operatiunilor normale si anularea tuturor restrictiilor, ca de exemplu a celora care prevad interdictia accesului vizitatorilor.

Informari prin brosuri si postere, precum si canale digitale, inclusiv materiale video scurte

ŠKODA AUTO isi informeaza angajatii cu privire la masurile de protectie aplicabile la toate unitatile sale din Cehia, folosind brosuri si postere, precum si canale digitale, inclusiv materiale video scurte de informare. De asemenea, managerii isi vor familiariza echipele cu privire la masurile de preventie specifice, aplicabile in departamentele lor.

Mai mult in Business, Coronavirus, Work From Home


PUBLICITATE: