Romanii prefera sa inchirieze in detrimentul cumpararii, pe fondul crizei financiare. Cercetare privind preferinte de consum in imobiliare.
Luni, 21 Noiembrie 2022

 

Printre judetele importante unde s-a observat o scadere a apetitului pentru cumparare se numara Cluj, Timis si Brasov, cu scaderi de pana la 9% fata de 2021.

AdPlayers. info

Mai degraba chiriasi, decat proprietari. Cresterea alarmanta a dobanzilor, inflatia, precum si criza din domeniul energetic au facut ca solicitarile de cumparare de locuinte sa scada in ultimele luni in Romania, conform unui studiu realizat de compania ValorEasy.

Scaderi de pana la 9% a vanzarilor comparativ cu 2021

Potrivit informarii, intr-o analiza a pietei imobiliare din Romania arata ca in 13 din cele 41 de judete, plus municipiul Bucuresti, s-au inregistrat scaderi ale volumului vanzarilor in primele 9 luni din 2022. Printre judetele importante unde s-a observat o scadere a apetitului pentru cumparare se numara Cluj, Timis si Brasov, cu scaderi de pana la 9% fata de 2021.

In timp ce apetitul pentru a cumpara scade, creste dorinta de a inchiria. Iar dezvoltatorii imobiliari tin pasul cu piata. Poate cel mai cunoscut complex rezidential de acest fel din Romania este Stejarii Clubul Rezidential. Spre exemplu, Complexul Stejarii, dezvoltat de Tiriac Imobiliare in urma cu 14 ani, are in acest moment, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului, peste 90 % dintre locuinte inchiriate, dintr-un total de 285 de apartamente.

Inca din momentul darii in folosinta, acum 12 ani, in viziunea initiatorilor cercetarii, Stejarii a schimbat definitiv piata imobiliara din Romania prin standardele inalte si aria de servicii premium oferite chiriasilor. Situat in mijlocul padurii Baneasa, Bucuresti, complexul este format din 8 cladiri ce beneficiaza de certificare conform standardului ”WELL Health-Safety Rating”, ce pune accent pe impactul complexului asupra sanatatii si starii de bine a ocupantilor.

Romanii cauta, atunci cand aleg sa stea in chirie, locatii care se le ofere servicii multiple, beneficii si, mai ales, siguranta.

”Inca de cand am dezvoltat conplexul ne-am gandit sa oferim conditii de locuit la cele mai inalte standarde si servicii integrate 360. Acest lucru inseamna: servicii de concierge, acces la educatie pentru familiile cu copii, acces la servicii din domeniul sportului in imediata vecinatate si, mai ales, siguranta in incinta complexului”, a declarat Razvan Enache, Director General al diviziei Tiriac Imobiliare.

Pozitia complexului este una ideala pentru cei care cauta o oaza de liniste, dar si confortul unui acces rapid catre punctele importante ale Bucurestiului. Acesta se afla intr-o zona rezidentiala, inconjurat de o padure de stejari de aproximativ 250 ha, cu acces urban excelent si proximitate fata de facilitati precum centre comerciale, de educatie si de sanatate. Centrul Bucurestiului este accesibil in pana la 20 de minute de mers cu masina iar Aeroportul International Henri Coanda se afla la doar 10 minute departare.

Mai mult in Cercetare, Research, Constructii si Imobiliare,

 


PUBLICITATE: