"Nu stim ce vrea Leo Burnett, dar Publicis a cumparat destul in Romania".
Joi, 09 Decembrie 2010

(AdPlayers, Iulian Toma)

„Intentia Publicis de a cumpara in Romania este de lunga durata. Pregatim achizitia (n.r Publicis, Focus, Publicis Events)  de mai multa vreme”, a declarat ieri Tomasz Pawlikowski (foto), CEO Publicis CEE, Rusia & Greece, facand referire la recenta achizitie a grupului Publicis pe piata romaneasca.

51% - „Controlul business-ului in directia de dezvoltare a grupului Publicis”.

Intr-o intalnire informala cu jurnalistii interesati de business-ul comunicarii, executivul Publicis CEE a explicat si de ce grupul pe care il reprezinta nu a achizitionat mai mult, cel putin deocamdata. „Indiferent daca este vorba de achizitia a 51% sau de 80%, inseamna detinerea pachetul majoritar si controlul business-ului in directia de dezvoltare a grupului Publicis”.

Tomasz Pawlikowski spune ca spre deosebire de altre servicii, business-ul comunicarii este un business bazat pe oameni si ca investitia a fost facuta nu numai in afacerea companiilor ci in egala masura in echipele agentiilor cu care grupul este in discutii de mai multa vreme. Potrivit oficialului, negocierile dintre grupul international si companiile fondate de Teddy Dumitrescu se poarta de mai bine de doi ani.

Oficialul Publicis CEE a explicat si de ce grupul pe care il reprezinta nu a investit pana in prezent in Romania intr-o companie specializata in comunicare digitala. „Este greu sa faci investitii intr-un business in care intreaga piata este de aproximativ 15 Mil. EUR”, a explicat oficialul, facand trimitere la piata de Internet din Romania.

„Nu stim ce vrea Leo Burnett, dar Publicis a cumparat destul in Romania”

Cel putin deocamdata, Pawlikowski exclude o alta achizitie a grupului Publicis in alte companii de pe piata romaneasca. Intrebat daca este posibil sa-si creasca partile detinute in grupul Leo Burnett, oficialul a declarat: „Nu stim ce vrea Leo Burnett dar Publicis a cumparat destul in Romania”, facand referire la viitorul apropiat.

Companiile Publicis, Focus, Publicis Events au fost achizitionate recent de grupul international Publicis, in urma unei tranzactii in care compania rezultata - Grupul Publicis Communications Services - este detinuta majoritar de Publicis Groupe (51%) si de Teddy Dumitrescu (49%).

Grupul Publicis Communications Services nu este singura structura a grupului international Publicis in Romania. P
e piata romaneasca, Publicis Worldwide detine cote minoritare si in companiile din grupul Leo Burnett si este reprezentat pe piata romaneasca prin afiliere si de Saatchi & Saatchi. 


PUBLICITATE: