Mediapost Hit Mail se extinde in Bulgaria unde estimeaza o crestere a afacerii locale de 30-50%
Joi, 11 Februarie 2016
 
adplayers. info

Mediapost Hit Mail, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de marketing relational din Romania, isi continua extinderea pe piata bulgara prin achizitia unei majoritati de 60% din actionariatul agentiei Metrica, specializata in solutii de marketing direct.

Tranzactia din Bulgaria traseaza directia strategica pe care grupul Mediapost Hit Mail o urmeaza atat in oportunitatile de crestere organica ci si prin achizitii. Potrivit companiei, hotararea de extindere este motivata de o buna cunoastere a pietei bulgare, operand in aceasta tara inca din 2005, de la infiintarea Mediapost Hit Mail Bulgaria.

Ca urmare a investitiilor si a transferului de know-how dinspre Mediapost Hit Mail, autorii achizitiei estimeaza pentru Metrica un potential de crestere a cifrei de afaceri de 30% pana la 50% pe an.

"Decizia noastra de a detine un pachet majoritar in cadrul Metrica se datoreaza in primul rand portofoliului de solutii de marketing, logistica si de baze de date, unic in Bulgaria, pe care compania il detine, dar si relatiilor pe termen lung construite cu clientii sai si echipei sale de profesionisti” a declarat Marian Șeitan, director general Mediapost Hit Mail, parte a Grupului francez La Poste.

“Solutiile oferite de Metrica ne intregesc portofoliul de produse din Bulgaria, care devine, astfel, apropiat de cel oferit in Romania. In plus, ne bazam pe predictibilitatea pe care ne-o ofera piata bulgara, ca urmare a asemanarilor cu cea romaneasca si a prezentei noastre acolo de mai bine de 10 ani” a spus Yordan Kumchev, directorul general Metrica. “Nu in ultimul rand, multi dintre clientii pe care ii avem in Romania sunt activi pe ambele piete, astfel ca anticipam o extindere a colaborarilor drept un rezultat cat se poate de firesc si natural al achizitiei noastre".

Cu o cifra de afaceri anuala de 10,8 milioane de Euro, peste 300 clienti si o cota de piata de circa 35%, Mediapost Hit Mail este unul dintre principalii jucatori de pe piata de marketing relational si promotii de consumatori din Romania.

Infiintata in 1997, compania numara in prezent 670 de angajati si are birouri la Bucuresti, Sofia si Cluj-Napoca. Din 2009, actuala Mediapost Hit Mail este parte a grupului francez La Poste (Posta Franceza) prezent, prin divizia sa Mediapost specializata in marketing relational, in Franta, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Romania si Bulgaria. La Poste opereaza ȋn 40 de tari de pe 4 continente, generand cu cei peste 260,000 angajati o cifra de afaceri de 22,2 miliarde euro (din care 17.9% ȋn afara Frantei).

Metrica este o agentie specializata in implementarea de campanii integrate de marketing direct. In cursul lunii octombrie 2015, compania a inceput sa furnizeze un serviciu de management unic pentru piata din Bulgaria, pentru retailerii online, denumit StepUP. Portofoliul vast al bulgarilor de la Metrica include servicii de marketing telefonic, vanzari directe, customer service, servicii privind procesele de vanzari directe, marketing direct, gestionarea bazelor de date, organizarea de campanii promotionale si programe de loialitate.

Mai mult in Marketing Direct, Interactive, Fuziuni si Achizitii


PUBLICITATE: