Jucator local in project management de refrigerare comerciala, DAAS INTERNATIONAL GROUP devine hub local al unui gigant de aproape 1 Miliard de euro
Miercuri, 27 Martie 2019

 

Daniel Mocanu, Director General DAAS; Marco Nocivelli, Presedintele si Directorul General Epta 

Credit: DAAS International

Fondata in 1993 si lider de piata in industria de refrigerare comerciala si unul din principalii furnizori in industria HORECA, DAAS a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 40 mil euro.

AdPlayers.info

La inceputul lunii martie, dupa obtinerea avizului de la Consiliul Concurentei, Epta SpA si DAAS INTERNATIONAL GROUP au finalizat procesul de vanzare-cumparare, i anunta reprezentantii de comunicare.

Potrivit informarii, in urma acestui parteneriat, echipa de specialisti DAAS cu expertiza in zona de engineering, project management, montaj si aftersales service in industria de refrigerare comerciala, industriala si HORECA va avea rol de hub local si va veni cu solutii de dezvoltare inclusiv pentru potentialii clienti Epta SpA.

In acest moment, cele doua companii au inceput deja procesul de integrare pe partea operationala si financiara multumita unei echipe dedicate de manageri Epta SpA care a fost alocata echipei din Romania. In urma acestei fuziuni, la nivel global, numarul angajatilor se ridica la peste 5200, iar compania are o capacitate de productie de peste 200.000 unitati/ an in fabrici.

“Suntem increzatori ca acest parteneriat reprezinta un mare pas inainte pentru DAAS si ca procesul se va finaliza cu succes, ambele companii avand aceleasi principii strategice si impartasind aceleasi valori culturale. Pornind de la aceste premise optimiste, estimam o crestere de cca 20% a businessului in sectoarele: refrigerare comerciala, HORECA, frig industrial, shopfitting si asistenta tehnica / monitorizarea declarat Daniel Mocanu, Director General DAAS. „2019 va fi cu siguranta un an interesant pentru industria frigului comercial, avand in vedere ca marii retaileri intentioneaza sa investeasca in domeniu si organizeaza licitatii la nivel European sau regional pentru achizitia de echipamente, fapt ce va conduce la o crestere moderata a industriei.”

La randul sau, Marco Nocivelli, Presedintele si Directorul General Epta declara: “Odata cu finalizarea procesului de preluare suntem nerabdatori sa incepem activitatea cu noii nostri colegi din Romania, sa gasim impreuna sinergii in directia atingerii obiectivelor noastre comune. Suntem convinsi ca am facut alegerea cea mai buna si vom deveni impreuna mai competitivi si mai puternici pe zona echipamentelor frigorifice si a asistentei tehnice.”

Companie cu capital integral romanesc, fondata in 1993. Lider de piata in industria de refrigerare comerciala si unul din principalii furnizori in industria HORECA, DAAS a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 40 mil euro. Avand o experienta de 25 ani in industriile in care activeaza, DAAS livreaza, pe langa  transport, montaj, post-vanzare si servicii de proiectare, concept, engineering, project management.

EPTA - Grup multinational specializat in refrigerarea comerciala, opereaza la nivel mondial prin marcile sale Costan (1946), Bonnet Névé (1930), George Barker (1928), Eurocryor (1991), Misa (1969), Iarp (1983) si Knudsen Køling (1961). Atat pe piata interna, cat si pe cea internationala, Epta este un partener capabil sa produca si sa comercializeze sisteme complete de refrigerare datorita gamei specifice de produse pe care le-a incorporat.

Sistemele includ dulapuri frigorifice traditionale, verticale si semi-verticale, dulapuri verticale si orizontale negative, unitati incorporate (plug-in-uri), unitati medii si mari si incaperi de racire. Cu sediul in Milano, are 5.000 de angajati si o forta de vanzari de mare amploare situata la nivel mondial. In 2017 a inregistrat o cifra de afaceri de 888 de milioane de euro. In 2017, a prezentat noul concept la Euroshop: "#EptaExperience este calea". Un concept care insumeaza vocatia corporativa a Epta, care confirma capacitatea Grupului de a combina expertiza, inovatia si personalizarea solutiilor marcilor sale si de a oferi Clientilor magazinului o experienta complet noua si incantatoare.

 


PUBLICITATE: