Guliver lanseaza licentierea imaginii Rights-Ready
Marti, 19 Iunie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Ce inseamna Rights Ready? O selectie impresionanta de imagini “rights-managed” care combina creatia si calitatea cu avantajele costurilor si ale modalitatii de licentiere foarte flexibile ce caracterizeaza imaginile royalty-free”, a declarat pentru AdPlayers, Carmen Constantin – Director Comercial la Guliver, reprezentantul Getty Images in Romania, vorbind despre noul produs al companiei.

Rights-Ready: intre “rights-managed” si „royalty-free”

Adresat specialistilor din publicitate, marketing si media, noul model de licentiere a imaginilor de stoc Rights-Ready imbina astfel beneficiile imaginilor “rights-managed” cu flexibilitatea si costul fix al celor „royalty-free”. Potrivit executivului, motivul lansarii noului serviciu este legat de faptul ca “cererile clientilor sunt din ce in ce mai sofisticate iar timpul dedicat licentierii este din ce in ce mai redus”.

Prin modelul Rights Ready, spun reprezentantii companiei, beneficiarul licentei are sansa achizitionarii unor drepturi de reproducere a unei imagini creative pe o perioada de 10 ani, pentru o categorie de utilizari prestabilite si o structura mult simplificata de cost si utilizare.

 

Referitor la costurile de licentiere a imaginilor, Constantin spune ca “bugetele difera de la o companie la alta, de la un proiect la altul, iar noul produs adus in Romania de Guliver”, continua executivul, “a fost lansat special pentru a multumi atat clientii care solicita creativitate si calitate a imaginii specifica serviciului Rights Managed, cat si pe cei care apreciaza avantajele si modalitatea mai simpla de licentiere ce caracterizeaza imaginile royalty-free”.

Guliver – estimeaza peste 2,5 Mil. EUR in 2007

Despre numarul de imagini licentiate de Guliver intr-un an, Carmen Constantin spune ca nu are o statistica exacta dar ca, in 2006, numai pentru Romania - cea mai importanta piata pe care o reprezinta Guliver, „numarul acestora este de aproximativ 100.000 de imagini”.

Potrivit executivului Guliver, compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 2 Mil. EUR. Pentru 2007, furnizorul de imagine estimeaza o crestere cu cel putin 25% fata de anul precedent, estimand pentru Guliver, cu alte cuvinte, o cifra de afaceri de peste 2,5 Mil. EUR.

Referindu-se la intreaga piata de imagine din Romania, managerul de la Guliver estimeaza ca “Desi ar trebui sa fie una mult mai mare, piata de profil din Romania se afla intr-o continua dezvoltare si ca ar trebui sa ajunga la 4-5 Mil. EUR nu in foarte mult timp”. Pe langa licentierea de imagine, Constantin mai apreciaza ca si segmentul de licentiere a filmului  este, la randul sau, intr-o ascensiune impresionanta.

Detalii privind noul serviciu sunt disponibile si pe pagina dedicata noului serviciu http://www.guliver.ro/rights_ready.php

AdPlayersFile Guliver

Cu o experienta de 10 ani pe piata de profil, potrivit oficialilor companiei, GULIVER este reprezentantul exclusiv in Romania, Serbia & Muntenegru, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Croatia si Slovenia al unora dintre cele mai importante banci de imagini printre care si GettyImages - liderul mondial in fotografia de stoc.

Conform oficialilor de comunicare ai companiei, Guliver ofera un stoc de milioane de imagini actualizate saptamanal si se adreseaza tuturor celor care activeaza in domeniul comunicarii - specialisti in publicitate si marketing, editori de presa scrisa si carte, designer-i, web designer-i.


PUBLICITATE: