Dyson investeste 2,75 miliarde de lire sterline intr-o fabrica de baterii de ultima generatie in Singapore si campusuri de dezvoltare in Filipine si in Regatul Unit
Vineri, 05 Mai 2023

 

Dyson, Brystol.

AdPlayers. info

Dyson, compania globala de tehnologie, a anuntat astazi o accelerare semnificativa a capacitatilor sale internationale de productie avansata si a activitatii de cercetare si dezvoltare la nivel mondial, cu o fabrica de baterii de ultima generatie in Singapore si noi campusuri de cercetare si dezvoltare in Filipine si in Regatul Unit. Cele trei investitii majore reflecta amploarea ambitiilor internationale ale Dyson, bazandu-se pe cele mai bune talente in inginerie pe care le poate oferi lumea.

 „Software-ul, conectivitatea, inteligenta artificiala si noile baterii tehnologice brevetate vor alimenta urmatoarea generatie de tehnologie Dyson. La fel ca investitiile noastre pe termen lung in tehnologia de varf a motoarelor electrice digitale, tehnologia de ultima generatie a bateriilor Dyson va duce la o schimbare majora in ceea ce priveste performanta si durabilitatea aparatelor Dyson, ” a explicat James Dyson, Fondator Dyson.

Singapore, sediu pentru prima fabrica de baterii cu o noua tehnologie proprie.

Singapore, locul unde se afla sediul central global al companiei Dyson, a fost ales ca sediu pentru prima fabrica de baterii cu o noua tehnologie proprie. Cladirea va fi finalizata in acest an si va deveni complet operationala pana in 2025, producand elemente de baterii Dyson cu tehnologie proprie pentru produsele Dyson nou dezvoltate.

Conform comunicarii companiei, aceasta este cea mai importanta investitie in productie avansata din istoria Dyson si are o suprafata egala cu 53 de terenuri de baschet. Noua fabrica de ultima generatie a Dyson este situata in Tuas, in vestul orasului Singapore.

Dyson a initiat programul sau intern de productie de baterii in urma cu mai bine de zece ani, pentru a crea baterii mai mici, mai usoare, mai durabile si mai dense din punct de vedere energetic. Echipele de cercetare au lucrat la nivel global la o baterie cu o noua tehnologie proprie, care utilizeaza materiale si procese noi si este asamblata intr-un mediu digital si inteligent.

Directorul executiv al Dyson, Roland Krueger, a declarat: „Ne concentram pe dezvoltarea unor produse Dyson complet noi si inovatoare, folosind tehnologii stiintifice de varf. Extinderea productiei noastre avansate din Singapore va permite Dyson sa aduca pe piata o tehnologie de baterii complet noua. Inginerii si oamenii de stiinta foarte calificati din Singapore, precum si guvernul care sprijina productia in cadrul Industriei 4.0, fac din aceasta tara locul perfect pentru o companie de inalta tehnologie precum Dyson.”

Filipine

Un nou centru tehnologic din Filipine, reprezentand o investitie de 166 de milioane de lire sterline, ce se va intinde pe o suprafata egala cu 92 de terenuri de baschet si va reuni sub acelasi sediu capacitatile de cercetare, dezvoltare si productie avansata de motoare ale Dyson.

Noul campus din Sto. Tomas, Batangas, este considerat a fi una dintre cele mai mari investitii si unul dintre cele mai avansate centre de productie tehnologica din tara si subliniaza importanta in crestere a statului Filipine in obiectivele globale ale Dyson. Ca parte a investitiei, Dyson isi propune sa angajeze initial inca 400 de ingineri si peste 50 de ingineri absolventi care se vor alatura echipei in cursul acestui an.

Printre altele, echipele de cercetare si dezvoltare din Filipine se vor axa pe software, inteligenta artificiala, robotica, dinamica fluidelor si hardware electronic. Aceste domenii de expertiza sunt esentiale pentru produsele de inalta performanta ale Dyson, de la tehnologiile robotice la tehnologiile de imbunatatire a aerului si produsele de infrumusetare, cum ar fi uscatorul de par Dyson Supersonic, care sunt din ce in ce mai mult activate de software, senzori si conectivitate.

Aplicatia MyDyson ofera deja consumatorilor date in direct despre calitatea aerului si despre mediul inconjurator, iar prin intermediul senzorilor, al inteligentei artificiale si al conectivitatii, inginerii Dyson pot adauga si mai multe functionalitati si utilitati pe parcursul duratei de viata a produselor si pot oferi consiliere si asistenta personalizata.

Programat sa fie operational in prima jumatate a anului 2024, potrivit companiei, campusul va merge pe urmele celorlalte spatii inovatoare ale Dyson la nivel global, care pun accentul pe bunastarea echipei Dyson. Arhitectura campusului va acorda o importanta mai mare calitatii aerului, luminii naturale si spatiilor verzi pentru a sprijini colaborarea si generarea de idei noi. Campusul include zone de recreere si sport, precum si laboratoare si birouri. Pentru Dyson, noile facilitati de ultima generatie sunt cele mai importante de acest tip din Filipine.

Regatul Unit al Marii Britanii

In plus, Dyson dezvaluie astazi planurile pentru o investitie de 100 de milioane de lire sterline intr-un nou centru tehnologic important in Bristol, Marea Britanie, care va gazdui sute de ingineri de software si inteligenta artificiala care vor lucra la o gama de produse a carei dezvoltare se va intinde pe o perioada de 10 ani, precum si echipele comerciale si de comert electronic ale companiei tehnologice globale pentru Marea Britanie si Irlanda.

Situat vizavi de Castle Park, in inima orasului, noul centru reprezinta o noua investitie majora a companiei in Marea Britanie, dupa ce anul trecut a fost anuntat un centru de robotica in campusul sau de la Hullavington Airfield din Wiltshire, unde Dyson a restaurat hangarele RAF si le-a transformat in laboratoare de cercetare si dezvoltare axate pe produse de imbracaminte si robotica. Angajamentul fata de Bristol reflecta pozitia orasului ca centru international pentru competente software si digitale si va stimula recrutarea celor mai bine calificate persoane din Marea Britanie si din intreaga lume.

Referindu-se la noua cladire, Jake Dyson, inginerul-sef al Dyson, a declarat „Pentru noi, senzorii, aplicatiile si conectivitatea inseamna mai mult decat simpla adaugare a unei functii. Ei transforma modul in care ne sprijinim clientii si evaluam in mod autonom modul in care putem imbunatati performanta unui produs pe parcursul duratei sale de viata pentru a ne asigura ca acesta este la randament maxim. Avem obiective ambitioase si vom angaja un numar tot mai mare de ingineri de software, inteligenta artificiala si conectivitate, ca parte a unei echipe globale in crestere. Noul centru tehnologic Dyson din Bristol va fi un centru vital care va contribui la viitorul conectat al Dyson.”

Noul centru tehnologic, care va fi construit ca parte a reamenajarii durabile a unei cladiri din apropierea podului Bristol, va intari prezenta Dyson in Marea Britanie, alaturi de campusurile Malmesbury si Hullavington si birourile din Londra, care, impreuna, angajeaza peste 3 500 de persoane implicate in cercetare si dezvoltare in Marea Britanie si unde Dyson a investit 1,4 miliarde de lire sterline in cercetare si dezvoltare in ultimul deceniu. Campusul Malmesbury gazduieste, de asemenea, Institutul Dyson, unde 160 de studenti studiaza pentru o diploma de inginer BEng fara taxe de scolarizare, in timp ce primesc un salariu in cadrul companiei si lucreaza la proiecte reale din prima zi. Noul Centru Dyson Technology din Bristol va contribui la viitorul conectat al Dyson, dezvoltand aplicatii si functii conectate ale produselor Dyson.

DYSON - peste 14.000 de angajati la nivel global, inclusiv o echipa puternica de 6.0000 de ingineri.

Dyson este o companie globala de cercetare si tehnologie cu operatiuni de inginerie, cercetare, dezvoltare, productie si testare in Singapore, Marea Britanie, Malaezia, Mexic, China si Filipine. Dupa ce a inceput totul intr-o magazie din Marea Britanie, compania Dyson a crescut constant de la infiintarea sa in 1993. Astazi, compania are un sediu global in Singapore si doua campusuri tehnologice in Marea Britanie, care se intind pe o suprafata de peste 800 de acri in Malmesbury si Hullavington.

Din 1993, Dyson a investit peste 1 miliard de lire sterline in birourile si laboratoarele sale din Wiltshire, care gazduiesc cercetarea, proiectarea si dezvoltarea viitoarei tehnologii Dyson. Dyson este detinuta de familie si are peste 14.000 de angajati la nivel global, inclusiv o echipa puternica de 6.0000 de ingineri. Compania vinde produse in 84 de piete, in peste 300 de magazine Dyson Demo, dintre care 50 au fost deschise in intreaga lume in 2021, inclusiv un nou magazin Dyson Virtual Reality Demo.


PUBLICITATE: