Calin Diaconu, Babel: 45 de oameni, 6.3 Milioane EUR (2008)
Luni, 02 Martie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Babel Communications a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 6,3 Milioane EUR, cu 29% mai mult decat in 2007, dupa cum a afirmat pentru AdPlayers Calin Diaconu (foto), fondatorul agentiei de publicitate, acum cu atributii de administrare a afacerii si new business. 

Potrivit oficialului, echipa agentiei numara in prezent 45 de oameni, iar un rol important in administrarea afacerii companiei l-a avut si cooptarea, in 2008, a Ralucai Simu, ca partener al agentiei de publicitate. 

„Cooptarea partenerei Raluca Simu a avut un rol important in eficientizarea fluxurilor agentiei de publicitate, ca sa amintesc doar o parte dintre realizarile aduse de acest parteneriat, pe langa faptul ca Babel este acum o agentiei certificata ISO 9001”, a continuat Diaconu.

Pe langa Simu, agentia are din luna decembrie si un nou general manager, in persoana lui Alin Gherman, care vine cu o experienta de peste 10 ani in domeniul companiilor multinationale. Anterior, Gherman a ocupat pozitia de Director Vanzari al diviziei de produse profesionale Procter&Gamble pentru Europa Centrala si Director Vanzari Holdmann Group pentru Europa. 

Media: jumatate din business

Intrebat cat ocupa media in afacerea companiei, Diaconu nu a oferit detalii exacte insa aminteste ca „Printre cele mai notabile nume de clienti pentru care am lucrat anul trecut se numara Carpatina, care a derulat si un volum de media important”, motiv pentru care executivul Babel crede ca ponderea sercviciilor de media in activitatea companiei se situeaza undeva pe la 50% din operatiunile companiei.

Calin Diaconu subliniaza ca agentia de publicitate va ramane consecventa pozitionarii sale de companie de publicitate full service, din 2008, spre deosebire de vechea agentie specializata in servicii de comunicare in domeniul constructiilor.

Despre 2009, Diaconu crede ca este anul promotiilor cu „minus 20%”, un an greu dupa parerea sa, in care agentia si-a propus sa isi ajute atat mai vechii clienti din zona comunicarii specializate in constructii, cat si pe cei noi de la schimbarea pozitionarii companiei intr-o agentie de publicitate full service. 

Babel: 10 ani

Cu o vechime de 10 ani in piata, Babel Communications este o agentie de comunicare full-service. Printre clientii companiei se numara: Henkel Romania, Carpatina, Praktiker, Arcelor Mittal Construction Romania, GlassCorp, Akzo Nobel, Constam Grup, CCCF, JVC, Lasselsberger/Cesarom. La inceputul anului 2009, Babel a obtinut certificarea ISO 9001.



PUBLICITATE: