AdPlayersREPORT 2010 Starcom Media Vest: 40,2 Milioane EUR pe anul trecut
Luni, 12 Iulie 2010

Ioana Iordache, CEO, Leo Burnet Group

(AdPlayers, Iulian Toma)

Din seria AdPlayersREPORT,  ca prefata la AdPlayersREPORT 2010 cu cifrele de afaceri ale agentiilor pe 2009, si AdPlayersMARKET 2010 cu clientii si serviciile asigurate, grupul Leo Burnett a oferit astazi publicitatii cateva dintre cifrele de afaceri si evolutiile companiilor pe anul trecut.

"
2009 a fost un an mai greu si din perspectiva presiunilor din partea clientilor pentru rezultate imediate" concluzioneaza, printre altele, Ioana Iordache – CEO al Leo Burnett Group, o parte din cerintele comunicarii pe anul trecut.

Dincolo de cifrele de afaceri consolidate pe grup, care aproape ca nu mai au nicio importanta reala cat timp exista grupuri de comunicare ce isi dubleaza in rapoarte consolidate cu zeci de milioane de euro aceleasi venituri trecute dintr-o firma in alta, merita remarcate cifrele nealterate independente ale fiecarei companii din grup, ca analiza a veniturilor din serviciile asigurate pe diverse expertize de comunicare: advertising - creatie si startegie, media, public relations, interactive, etc.

Ca in majoritatea grupurilor de comunicare ce includ si servicii de media, acestea din urma reprezinta vedeta cifrelor de afaceri. Astfel, vedeta volumelor de afaceri ale grupului de companii Leo Burnett este Starcom Media Vest Group, care a raportat pentru 2009 o cifra de afaceri de de 40,2 Milioane EUR (estimare in euro AdPlayers pentru cifra de afaceri de 170.32 Milioane lei, la cursul mediu de 4,23 lei/eur ), in crestere de la 152,18 Milioane lei in 2008.

Din grupul Leo Burnett mai fac parte agentia de publicitate Leo Burnett & Target, compania de media Starcom MediaVest, agentia de consultanta in relatii publice The Practice, agentia de marketing interactiv iLeo, shopul de idei 23 Communication Ideas si Tru Media Research - prima companie specializata in masurarea audientei in-store si indoor din Romania.

Printre conturile full service, cu alte cuvinte inclusiv de media, castigate in 2009 de grupul Leo Burnett se numara Bergenbier SA (full service), Rosia Montana (full service), iar pe servicii de media GE Money (media).


PUBLICITATE: