"Viata, iesita din tipar" versus "Zilnic, iesit din tipare": Romania Libera 2010 vs Evenimentul Zilei 2004
Marti, 16 Martie 2010

Spot TV: Evenimentul Zilei 2004
Agentie: FRIENDS Advertising


 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Daca la inceput de martie 2010, Romania Libera si compania de publicitate Cohn & Jansen merg pe sloganul „Viata iesita din tipar”, merita sa amintim ca Evenimentul Zilei condus in 2003 de Cornel Nistorescu alegea propunerea agentiei de publicitate Friends Advertising „Zilnic, iesit din tipare”. Cei care citeau presa scrisa tiparita si in urma cu 6 ani, isi mai aduc probabil aminte de campania de imagine care se derula la inceputul anului 2004.

De aici, si un semn de intrebare: Este indeajuns un cuvant pentru a face diferenta in categorie fata de imaginea unui ziar de care nu ne despart foarte multi ani? Si-au dorit editorii ziarului Romania Libera acelasi lucru de la noua campanie.

Sa nu fi stiut autorii campaniei pentru Romania Libera din acest an de sloganul Evenimentului Zilei din 2004 sau asemanarea celor doua sintagme, ori pur si simplu nu exista nicio legatura intre cele doua fraze cheie in imagine celor dooa ziare?

„Viata, iesit din tipar” (RL 2010, Cohn & Jansen) versus „Zilnic, iesit din tipare” (EVZ, 2004) FRIENDS Advertising

Contactat de catre AdPlayers, Andrei Cohn, Creative Director al agentiei de publicitate Cohn & Jansen afirma ca „Sensul celor doua expresii este fundamental diferit chiar daca exista o sonoritate comuna. Evenimentul zilei vorbeste de un ziar special, altfel decat celelalte, iar Romania Libera vorbeste despre cele mai interesante lucruri din viata”.

Sorin Tranca, Creative Director si Managing Partner la FRIENDS Advertising, spune ca se bucura de alegerea colegilor de la Cohn & Jansen: „E foarte bine. Ideile bune nu trebuie lasate sa moara. Le dorim mult success colegilor nostri” spune directorul de creatie al sloganului „Zilnic, iesit din tipare”, comentand despre alegerea „Viata, iesita din tipar”, de la Cohn.

Chiar daca nu stim sa interpretam „Este foarte bine”, Sorin Tranca da apa la moara speculatiilor legate de faptul ca „Ideile bune nu trebuie lasate sa moara”. Cata prospetime ar putea fi in „Romania Libera. Viata, iesita din tipar” comparativ cu „Evenimentul Zilei. Zilnic iesit din tipare”?


PUBLICITATE: