Valea! Nu v-ati tinut de cuvant. Ne-ati Pontit.
Vineri, 14 Noiembrie 2014
 adplayers. Iulian Toma

La 2 ani dupa alegerile europarlamentare in care politica romaneasca abia daca a scos unul din trei romani la vot, politicienii aduna iar alianta stangii drepte si se mira de ce vin doar jumatate din oameni la vot. Bulversat de atatea minciuni, alegatorul a preferat sa se uite cu ce ramane din toate astea, privind doar in frigider.  Deh, doar vin Sarbatorile, nu?

Poate tocmai de aceea consultantii celor de la putere se chinuie sa ne explice cum am avut si vom avea o viata “trai pe vatrai”. Romanul vrea o masa bogata de Craciun. Iar Ponta o are pe hartie. De cealalta parte, Iohannis are si el o hartie de la Angela. Porcul este insa din Romania.

In 2012, cei doi poli ai USL spuneau ca s-au tinut de cuvant cu promisiunile facute impreuna. Intrebarea este cand au mintit poporul cu televizorul – in 2012 cand spus spus ca si-au pastrat promisiunile? Sau ne mint acum, cand au divortat in 2014, alegand sa ne faca binele “reformat”?

Sa ne aducem aminte cum s-au tinut de cuvant inainte. In 2012, la Spitalul Aliantelor de Urgenta, mama  PSD si tatal PNL scoteau, dintre coapsele proaspetei impreunari fara acordul electoratului, monstrul politic care avea mana stanga unita cu dreapta. Cum sensibila creatura nu a putut sa manance cu doua maini, tatal a amputat dreapta copilului si l-a lasat pe camp sa se hraneasca singur, cu mana stanga.  Ce-a gasit pe drum se vede si azi. La ora aceea,singur pe drum nu era decat domnul Tariceanu. Pe el l-a halit stanga.

Ce s-a intamplat mai apoi, s-a vazut. USL-ul a crapat. La fel si initiatorii. Lipsiti de judecata ca o alianta impotriva unui Presedinte nu putea sa reziste mai mult decat mandatul sau, acum vor amandoi ceea ce se luptau sa dea jos. Fotoliul de Presedintele. Planul nebunesc a bagat in mormant intreaga determinare a electoratului spre stanga sau dreapta. De asta s-au tinut si inca se mai tin de cuvant cei care inca mai flutura steagul rupt al USL. Sa nu mai credem in nimic. Nici in stanga nici in dreapta. Doar in ei.

Conducatorii politici bat palma semnand intelegeri in care nici femeile usoare de pe centura nu-si mai dau mana. Alegatorul insa nu poate fi pacalit asa usor. Cum sa-si dea acordul alegatorul liberal al lui Tariceanu cu alegatorul lui Vadim? Doar fostul liberal si primul ministru s-au facut frate cu dracu, pana trec puntea. De aceea habar nu mai avea saracul Tariceanu pe ce pod era, ieri, cand taia panglica aniversara a unui pod. Despre unde duce puntea reformata de dreapta de atata fericire de stanga, nici atat.

De bunastare, nici nu poate fi vorba. Poate ca va fi una, dar reformata din vorbe. Toata lumea vedea limpede pe ce pod nou se afla. Cu btoatea astea, sfidant orice imaginatie, domnul Tariceanu ne spunea ieri ca se afla pe altul. Mai vechi. Cine stie? Poate domnia sa inca n-a realizat nici ca a plecat din PNL. S-a Pontit.

Duminica ma duc la vot nu pentru Iohannis. Ma duc pentru mine. Ca sa pot spune in viitorii 5 ani copiilor mei ca nu m-am Pontit si eu. 


PUBLICITATE: