Transferuri Ogilvy - Publicis si invers
Joi, 26 Octombrie 2006

Transferuri Ogilvy - Publicis si invers

(AdPlayers.ro , Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Daca Razvan Capanescu, fostul director de creatie de la Ogilvy a plecat la Publicis, doi dintre fostii membri Publicis s-au alaturat acum echipei de creatie de la Ogilvy Group, coordonata acum de Albert Nica.

Cristi Simion si Cristi Dita (foto) spun ca s-au format ca echipa la Publicis, lucrând împreuna de la începutul acestui an.

Cristi Simion, Copywriter, la Ogilvy si-a început cariera profesionala în PR la Image Promotion, lucrând pe conturi precum  Philip Morris, Colgate Palmolive sau Arctic. Primul job în publicitate l-a avut la Publicis Healthcare, dar mai tarziu s-a alaturat echipei de creatie de la Publicis, lucrând alternativ pentru ambele agentii.

Cristi Dita, Art Director la Ogilvy a debutat în publicitate în 2003 la Adviser, lucrând pentru brand-uri precum Philips, SensiBlu si Campofrio. A trecut pe la Ignis, a urmat Addvice, pentru ca în martie 2006 sa ajunga la Publicis.

Transferuri Ogilvy - Publicis si inversEchipa de creatie Ogilvy mai are înca doi noi Art Directori: Diana Butas si Vasile Alboiu.

Diana Butas (foto) spune ca a avut primul contact cu publicitatea în 2003 la studioul de creatie Idea Zone, la scurt timp alaturandu-se creativilor de la Mercury, unde timp de doi ani a lucrat pe conturi precum Nestle, Coca-Cola, Piraeus Bank, FUJI. A mai lucrat noua luni la Grey.

Transferuri Ogilvy - Publicis si inversVasile Alboiu (foto) afirma ca are o vasta experienta profesionala, de-a lungul timpului lucrând ca producator, scenograf si regizor. În 2000, a pus bazele Black Box (productie de software si productie de film), lucrând timp de 6 ani pe proiecte ca Petrom, City Mall, UNFPA.

Între 2003-2004 a fost producatorul si scenograful unui show politic difuzat pe Realitatea TV si a produs un film de scurt metraj, care a intrat în selectia oficiala la festivalul “Anonimul”. În 2005 a regizat un episod pilot dintr-o serie TV ce parodiaza telenovelele românesti si a produs filme de animatie stop-motion, cu care a câstigat si un premiu în cadrul festivalului de muzica si video “Simultan'2”.

Transferuri Ogilvy - Publicis si inversO alta noutate la creatie este Maria Manoiu (foto), Senior Copywriter la Ogilvy. Ea a debutat în publicitate la Tempo (2000), agentie pentru care a lucrat un an si jumatate. A lasat Tempo pentru Scala Thompson, unde timp de cinci ani a lucrat pe conturi precum Jacobs, Knorr, Bancpost, Joe, Kitkat, Lion, etc.

Este pasionata de fotografie, lucru de care spune ca „profita” si colegii sai de la Ogilvy unde a fost invitata la clubul de fotografie, deschis angajatilor companiei, pentru a le explica secretele acestei arte.


PUBLICITATE: