Ringier va avea un sfert din Dogan
Miercuri, 24 Ianuarie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Ringier va detine 25% din Kanal D Romania (Dogan Media International SA), ce va fi lansat si va începe sa emita pe 18 februarie 2007, anunta cele doua grupuri de media, într-un comunicat de presa comun.

Ringier AG si Dogan Yayin Holding A.S spun ca îsi unesc fortele pentru a valorifica oportunitatile de afaceri pe care le ofera domeniul audiovizual din Romania. Ringier AG si Dogan Yayin Holding A.S. (DYH) urmeaza sa semneze si contractul de preluare de actiuni si acordul între actionari.

Dogan

Potrivit companiei, DYH (DYHOL.IS) (www.dyh.com.tr) este cel mai mare grup de media-entertainment din Turcia, cu venituri de peste 1.2 miliarde USD si cu 42% cota de piata în ceea ce priveste publicitatea. Dogan desfasoara activitati în domeniul audiovizual (radio si televiziune), editarea de ziare, reviste si carti, tipografie si new media. În afara Turciei, divizia print Dogan desfasoara activitati  în Germania; de asemenea, canalele TV si publicatiile detinute sunt distribuite în mai multe tari din Europa.

Ringier

De cealalta parte, cea mai mare companie media din Elvetia, Grupul Ringier (http://www.ringier.ch ) are operatiuni multinationale si peste 6500 de angajati în întreaga lume. Ringier editeaza peste 100 de publicatii în 12 tari, produce peste 20 de programe TV, are peste 50 de platforme on-line, precum si 11 tipografii. Cifra de afaceri anuala a companiei Ringier este de peste 1 miliard de franci elvetieni ( aproximativ 800 de milioane de euro).

În Romania, conform oficialilor companiei, Ringier este liderul companiilor media de presa scrisa cu peste 15 titluri în diferite segmente de piata. Libertatea este liderul absolut al ziarelor din Romania, cu vanzari zilnice de peste 260.000 de exemplare si mai mult de 1 milion de cititori. Printre titlurile Ringier care detin prima pozitie pe piata în segmentul din care fac parte din punctul de vedere al tirajului vândut se mai numara: Capital (saptamanal economic), Bolero (revista lunara glossy pentru femei în format de buzunar), Unica (revista lunara glossy pentru femei), TV mania (ghid TV saptamanal) si altele.

Prin acest parteneriat, cei doi urmaresc beneficiile sustinerii reciproce dintre audiovizual si publicatii media pentru a oferi telespectatorilor din România un nou concept de televiziune de divertisment.

Ringier va avea un sfert din Dogan

“DYH isi urmareste strategia de a deveni un jucator media important in pietele cu o crestere rapida din intreaga lume”, a declarat Mehmet Ali Yalcindag (foto), CEO al DYH. “Kanal D Romania este un pas de început în aplicarea strategiei.”

Ringier va avea un sfert din Dogan“Acest pas este in linie cu strategia Ringier de a isi dezvolta afacerile în Romania si de a-si majora cota de piataa” a spus Martin Werfeli (foto), CEO al Ringier. “Suntem încantati sa ne unim fortele cu una dintre companiile media de top în domeniul audiovizual, care are motivatia si dorinta de a se extinde în afara tarii.”

“Piata media din Romania este una efervescenta, iar publicitatea este în plina crestere. DYH vrea sa ofere telespectatorilor sai ceva diferit si sa devina un jucator media de top”, afirma Begum Dogan Faralyali, Vice-Presedinte al DYH si Presedinte al Kanal D Romania.

Oficialul Dogan a mai adaugat: “Kanal D va aduce o noua abordare în televiziunea din Romania, mizând pe programe produse local, care utilizeaza formate noi si talente neexploatate înca. Parteneriatul nostru cu Ringier, cel mai puternic editor de presa scrisa din România, va asigura acestei initiative experienta locala si va combina atuurile celor doua companii media de top sub o singura umbrela, Kanal D Romania.”

“Succesul repurtat de Ringier de-a lungul anilor s-a datorat în mare parte abilitatii sale de a valorifica noi oportunitati de afaceri”, afirma Alexander Theobald, General Manager al Ringier Romania. „Convergenta media este un subiect predilect pe agenda multor manageri de top din media. (..) Suntem convinsi ca aceasta asociere (joint-venture) va sprijini în anii ce urmeaza si pozitia detinuta pe piata de titlurile noastre”, a mai spus executivul Ringier din România.

PUBLICITATE: