Razboiul pentru IAB Romania: 'Eu personal nu-l cunosc pe domnul Stan Faryna' Val Voicu (AdEvolution)
Miercuri, 02 Mai 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

“Eu personal nu-l cunosc pe domnul Stan Faryna, nu am avut onoarea pana in acest moment”, a afirmat pentru AdPlayers, Val Voicu (foto) - General Manager la AdEvolution, una din companiile cu activitate pe internet membre ale Asociatiei IAB Romania si Membru in Consiliul Director al organizatiei.

“Nu inteleg ce legatura exista intre acest domn respectabil si piata de publicitate online din Romania. Si, daca exista vreuna, sa mi se explice”, adauga executivul companiei AdEvolution

Pozitia lui Val Voicu vine in urma declaratiilor lui Stan Faryna, sef al companiei Halo si, potrivit reprezentantilor sai de comunicare, este Membru al Consiliului Director al IAB (Interactive Advertising Bureau ) Europe si reprezentantul oficial al IAB in Romania, detinand licenta oficiala pentru folosirea numelui, logo-ului si a brand-ului IAB in Romania.

Val Voicu nu neaga eforturile lui Stan Faryna de promovare a publicitatii online din Romania pe care le crede “posibile, dar irelevante in contextul actual” al industriei romanesti de profil.

“Cert este insa ca acest domn a aparut din neant, nu a facut absolut nicio campanie de publicitate online in Romania, a cumparat licenta IAB pentru Romania strict pe baze financiare, iar acum vrea sa regleze industria online din Romania”, afirma seful AdEvolution. “Nu inteleg care e legatura”, conchide Val Voicu.

Nu lipsit de o nota de umor, Val Voicu a mai afirmat: “Intentia mea este sa achit suma corespunzatoare licentelor pentru Afganistan, Congo si Ajzerbadjan pentru micile industrii de publicitate de acolo”.

“Dupa cumpararea licentelor respective, voi astepta sa fiu contactat de catre micile companii cu activitate in publicitatea online pentru a le prezenta cerintele mele legate de ceea ce vreau eu sa fac pe piatele lor de publicitate online”, a conchis managerul AdEvolution.

Val Voicu a infiintat compania cu activitate pe internet AdEvolution, in luna august a anului anul trecut. In perioada 2000-2006 Val Voicu a fost responsabil de marketing si vanzarile Imedia, publisher online condus de Rachad El Jisr, unul dintre fondatorii Business Media Group (BMG). A intrat in publicitate alaturi de Dakino ca organizator al primului concert Goran Bregovic in Romania (1998) si a uneia dintre editiile Noptii Devoratorilor de publicitate (in 1999). In perioada 1995-1996, Val Voicu a fost Jurnalist acreditat de scoala de profil BBC.

Intr-o comunicare semnata zilele trecute de oficialii sai de relatii publice, compania Zet Communication, Stan Faryna este prezentat ca Membru al Consiliului Director al IAB (Interactive Advertising Bureau ) Europe si reprezentantul oficial al IAB in Romania, detinand licenta oficiala pentru folosirea numelui, logo-ului si a brand-ului IAB in Romania.

AdPlayersFile 

Initiata in prezenta IAA Romania, mai mult de 50 de companii cu activitate pe piata de publicitate online din Romania au hotarat, la sfarsitul lunii noimebrie 2006, infiintarea Asociatiei IAB Romania. Primul scop al asociatiei ca promotor al bunelor practici in activitatea de publicitate pe internet era afilierea la IAB Europe si incurajarea standardelor asociatiei si pe piata romaneasca.

Asociatia IAB Romania are in componenta urmatorii membri (sursa: iab-romania.ro)

Active Soft

Adactive Media

AdEvolution

Altex Impex

ARBOmedia

Artmedia Insight

Avantaj Net

Barracuda Networks

Convergent Media

Ejobs Group

Ethos

Gemius Research

HotNews

Imedia Plus Group

Inform Media

InfoTurism Media

Initiative Media

Internet Corp

Ismart V.R. Consulting

Kinecto International

Kondiment Service

LegalNET

Magnetique Marketing

Matrix Communications

Maximize Communications

Media Insight

Media Investment

MediaPro Interactiv

Media Direction

Metropolis Network

Mindshare Media

Netbridge Investments

Next Advertising

New Media Agency

NineSpices.com

OgilvyOne

Online Sport

Publidif Intex (ROM NET)

Realmedia Network

Ringier Romania

Rol Online Network

Senior Software Development

Splendid Media Interactive

SQUAD Media

Starlink Media

Touch Communication & Media

Triumf Doras Prodcom

Vodanet Media

Websens

Webstyler

White Image

Zenith Media


PUBLICITATE: