Plecarea Vodafone si posibil Tnuva, legate de Enoiu & Razboiu
Miercuri, 27 Ianuarie 2010
 
(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Anul 2010 incepe cu una dintre cele mai spectaculoase miscari ale pietei de media. McCann Erickson ramane fara 15 milioane de euro de la Vodafone, cont de media care pleaca la OMD, in urma uneia dintre cele mai importante miscari de conturi de pe piata de media din Romania. 

Chiar daca si-a lasat contul de creatie in pravalia lui Enoiu, Vodafone semneaza si caderea de pe piedestal a „celei mai mari agentii de publicitate”, asa cum se autointituleaza agentia lui Bogdan Enoiu in propriile comunicate de presa.

In plus, in ciuda declaratiilor linistitoare ale diviziei de media conduse de Mihai Trandafir, care mai spera inca la locul I pe piata de profil, un alt jucator de pe piata de media, Tnuva Romania, pare sa se fi saturat de Enoiu si McCann. Surse din piata de publicitate au afirmat pentru AdPlayers ca nici gigantului israelian din industria producatoare si de procesare a laptelui nu ii mai place de McCann Erickson, companie a carui sef pare sa fie tot mai preocupat mai degraba de afacerile „imobiliare” ale familiei derulate de compania Enoiu si Razboiu, decat de agentia de publicitate. 

Desi neaga implicarea in media, se pare totusi ca Enoiu & Razboiu nu este nici pe departe compania de retragere la pensie a lui Bogdan Enoiu, dupa despartirea de agentia pe care o conduce in prezent. Din informatiile AdPlayers, afacerile Enoiu & Razboiu par sa fie din ce in ce mai infloritoare pe piata de publicitate in ultima vreme, iar o parte importanta a business-ului indica o legatura interesanta cu investitori in comunicare, si cu servicii de marketing a caror pondere in operatiunile companiei a fost minimizata de Enoiu intr-un interviu  AdPlayers, din vara anului 2009. 

Probabil ca asa se justifica si faptul ca, desi infiintata in primul trimestru al anului 2008, compania Enoiu si Razboiu inregistra la sfarsitul primului an de existenta o cifra de afaceri de aproape 1 Milion de euro, p. Cifra contrasteaza flagrant cu una din declaratiile lui Bogdan Enoiu din vara anului trecut pentru AdPlayers, in care afirma cu tarie ca firma presteaza servicii in afaceri imobiliare de doar cateva sute de mii de euro pe an. Oficial, business-ul a mers mult mai bine. Dupa mai putin de 10 luni de activitate, firma Enoiu & Razboiu inregistra la sfarsitul anului 2008,  cifra de afaceri neta de 3,5 Milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. Cea ce, la un curs mediu de 3,7 lei/ eur, inseamna 945.000 euro. Sa fie oare 900.000 de euro "cateva sute de mii de euro", asa cum afirma Enoiu in interviul din AdPlayers? 


PUBLICITATE: