„Nu mai vrem sa fim urmasii Romei!”
Vineri, 16 Noiembrie 2007

(AdPlayers.ro, Francisc Varga)

 

Nu exista doua Laura Vasiliu! Penibila e scuza cizmelor de carabinieri cum ca au confundat-o pe Laura cu traficanta de orice cu acelasi nume. Ridicola este impotenta “autoritatilor” romane in apararea valorilor acestei tari. Stupefianta este detasarea cu care intelighentia romana comenteaza ingrozitoarea noapte de cosmar a Laurei Vasiliu in “compania” brutelor incompetente din aparatul represiv italian.

 

As fi fost unul dintre acesti suetisti insipizi daca n-as fi lucrat cu Laura. Si multi dintre voi, cei care cititi aceste randuri, ati profitat de talentul acestor harnici, seriosi, superbi actori. Pentru mine Laura Vasiliu n-a fost la inceput decat o sensibila si timida actrita de provincie care dadea bine in spoturile unuia dintre clientii pentru care am lucrat de curand.

 

Viata a facut sa nu pot sa-i multumesc decat acolo, pe platou, la terminarea filmarilor pentru ce-a facut pentru mine si clientul meu. Vorbe goale, politicoase in timp ce ne indreptam obositi si infrigurati spre casele noastre- noi si spre camera de hotel - ea.

 

Sunt norocosul  publicitar care a facut 6 spoturi pentru o retea de magazine alaturi de intreaga distributie a primului film romanesc premiat la Cannes. Ii datorez multe lui Cristi Mungiu si intregii echipe care a dat clasa muncii mele.

 

Dar  acum ii datorez ceva Laurei Vasiliu. Noi toti ii datoram Laurei cele cateva saptamani in care o lume intreaga a vorbit de bine Romania.  Asa ca eu am de gand sa fac ceva. Vreau sa protestez oficial, serios si dur impotriva modului abject in care a fost tratata aceasta femeie, actrita, superba romanca.

 

Va chem asadar mai intai pe voi, oameni de comunicare, sa semnati alaturi de mine o scrisoare de protest care va fi adresata celor care ar trebui sa-i redea increderea in oameni si  demnitatea. In cel mai scurt timp posibil, prin amabilitatea canalelor media care sunt aproape de publicitate, va aparea scrisoarea noastra de protest  la care va rog sa va adaugati semnatura.

 

Nu pentru mine, nu pentru Laura, ci pentru Romania Demna. Pentru ca asa cum stiu ca nu mai exista o Laura Vasiliu stiu si ca nu poate exista decat o singura Romanie.

 

Romania Demna.

 

 

NuMaiVremSaFimUrmasiiRomei[at]yahoo.com

YM: numaivremsafimurmasiiromei

 

 

Francisc Varga este Creative Director, Watermelon Communication, agentie de publicitate care a lucrat cu Laura Vasiliu si echipa condusa de Cristi Mungiu pentru 6 dintre spoturile retelei de magazine Domo.

 

AdPlayers asteapta si alte opinii ale oamenilor din industria de marketing si comunicare care au lucrat sau care au proiecte in derulare cu valori ale culturii  romane, poate chiar cu actrita Laura Vasiliu, confundata cu o traficanta de catre carabinierii italieni.

 

iulian.toma[at]adplayers.ro

 


PUBLICITATE: