Nu cred in Antena Poporului. Cred in Brancusi, dar si in cei care fac "In Premiera" si "Romania Te Iubesc"
Vineri, 19 Februarie 2016


Astazi este ziua lui Constantin Brancusi. 

adplayers. Iulian Toma

Am citit mai devreme opinia unui om de media care a pus la cheie multe posturi in audio-vizual si a vazut ce s-a intamplat cu democratia noastra “populara” de la ’90 incoace. Il cred ca este scarbit de ce se discuta si cum a iesit tot tambalaul si vinovatii ce aduc privind “libertatea de exprimare” cu care ar fi fost amenintat trustul Intact, cand toata lumea, inclusiv CNA, a stat cu gura cascata si a inghitit aberatiile pentru care un trust de media nu se poate muta.

Lucrurile nu stau deloc asa. Antenele pot emite in cateva zile de unde vor. O spune omul care a mutat si a pus la pozitie zeci de posturi si sigur are dreptate cand spune asta. Si nu de antenele trustului Intact e vorba, ci de orice antene ale oricarui trust in audio-vizual! Personal am mutat atatea studiouri in atatea locuri din 1992 incoace ca nici nu le mai cunosc numarul locurilor si noptilor nedormite ca sa putem face asta de la Bucuresti la Suceava , de la Cluj la Constanta, de la Focsani si Botosani la Tg. Mures.

Si eu sunt scarbit, dar nu din aceleasi motive. Si eu sunt nemultumit, dar eu sunt nemultumit de mine. De mine, de tine, de noi toti cei care am gresit. De mine care am votat acest Parlament. De mine care l-am votat pe Iliescu doar ca sa nu-l votez pe Vadim - Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Domnul Presedinte Iliescu a mai continuat inca patru ani un mandat al pierzaniei noastre.

Sa-l iubesc pe Basescu? Nu mai pot. Indiferent daca ii mai face sau nu treaba oameni ca doamna Udrea. Pentru o clipa am crezut si in domnul Presedinte Iohannis, nu premierul Johannis de la Grivco. Cu o litera si o campanie prezidentiala nu se face primavara. Dar acea litera ne poate ajuta sa vedem toata povestea. E publica pe google, de la Johannis la Iohannis. Noi nu avem timp sa vedem toate povestile, pentru ca ne uitam la antene. Noi nu mai cautam. Totul ni se serveste. Raul nu-si poate face niciun rebranding. Cel care face raul se poate schimba. Numai ca uneori si lupul isi schimba blana, dar naravul ba. Nici calul batran nu-l mai pui la caruta. Luati care va place. Noi taman pe acesta l-am ales sa ne duca in spate greselile noastre din trecut. O fi bine, o fi rau? Nu stim. Numai la Cer este nadejdea schimbarii. Se spune ca omul isi poate schimba inima spre Dumnezeu intr-o clipa. Numai sa vrea. Dar vrea?

Sunt scarbit, da, si eu. Dar de mine si de cei ca mine care nu ne schimbam mai intai noi alegerile de la antene in loc sa cautam mai adanc pe cei care au dovedit ca stiu sa faca Binele. Noi care suntem vinovati, dar care nu intelegem nici azi ca am crezut in antene in general si nu i-am pus pe cei care meritau sa ne conduca. Si nici nu i-am dat jos pe ce care nu meritau asta. De mine si de noi cei ca mine sunt nemultumit care nu am adus oameni noi, la vremuri noi. Guvernul Ciolos si niciun alt Guvern nu pot face minuni cand avem ACELASI Parlament. Un Parlament care nu s-a schimbat pentru ca oamenii nu s-au schimbat, nu despre Parlament e vorba. Noi trebuia sa schimbam si sa limitam mandatele oamenilor la unul maxim doua mandate in care partidele nu-si putea invechi oamenii in rele si sa stea in Parlament pe aceleasi scaune 26 de ani.

Ne-au omorat cu zile aceeasi oameni care au condus Romania spre dezastru si in ’90 dar si acum, dupa 26 de ani. Cu 2-3 la puscarie pentru ca sunt infractori dovediti nu vom schimba mare lucru nici in viitor. Ce daca batranii sunt la “bulau”. Avem chiar si o televiziune cu numele de Romania finantate de oameni politici tineri de partid care il fac pe Dan Diaconescu sa moara de necaz in puscarie. Diaconescu mergea numai la inmormantari. Lupii tineri merg numai la nunti si in cluburi de fite.

De ce sa mai cred in antene? Astazi la o antena de pe Calea Vicoriei a fost invitat seful CNADR sa isi lanseze marea lucrare despre ceva ce nici macar nu cred ca are habar pentru ca abia a fost inscaunat la sefia institutiei. Domnul Catalin Homor, caci despre domnia sa este vorba, este mai degraba familiarizat cu situatiile litigioase in derulare in prezent intre regia Autonoma a Metroului si multi operatori privati si chiar cu cea a angajatilor sai - daca se poate spune asa, cu SINDOMET, compania sindicatului liber al lucratorilor  de la metrou. Revista adplayers a scris si scrie asta de luni de zile despre neregulile de la Metrorex.  Domnul Homor  a participat din pozitia de sef in departamentele si chiar la conducerea Metrorex la multe din dezastrele companiei inclusiv pe acela al nerespectarii contractului rezultat in urma unei licitatii publice a statului Roman. De ce as mai avea incredere in el la sefia CNADR desi marea platforma a drumurilor este lansata sub un brand altfel respectabil ca al Capital? Este semnul ca si pana o marca respectata se mocirleste cand ajunge pe antene, la TV.

Nu mai cred in nicio Antena Poporului. Cred in oamenii care fac investigheaza matrapazlacurile prezentate "In Premiera" sau la "Romania Te Iubesc". Cred ca in Dosar de politican atunci cand spune pana la capat de matrapazlacurile de la CNADR la aceeasi televiziune la care nu cred in Capital TV in care spala cu un singur interviu imaginea dezastrului de acolo. 

"Cand o societate nu mai cunoaste, sau amesteca binele cu raul, se afla pe povarnisul pierzaniei" spunea Brancusi romanul a carei zi este sarbatorita astazi cand toata lumea vorbeste despre antene si greselile politicienilor, si nu spun nicio iota despre Brancusi. Cred in oamenii buni care nu amesteca binele cu raul. De la ei cred ca va veni si schimbarea oamenilor din antene care fac altfel lucrurile decat cei care ne manipuleaza. In acei oameni buni cred.

Cred in Brancusi si in toti care il au in viata ca model de sacrificiu pentru a lasa in urma adevarul, nu mistificarea. Dumnezeu sa aiba in grija sufletul lor, oriunde s-ar afla. La o antena, sau la alta. Pe pamant, sau mai aproape de El.

Mai mult in Opinii


PUBLICITATE: