Gigi Becali a bagat 3 radiouri in ofsaid
Joi, 14 Iulie 2005

( AdPlayers.ro ) Consiliul National al Audiovizualului ( CNA) , intrunit ieri in sedinta extraordinara a ascultat inregistrarile de la posturile Radio 21, Europa FM si Radio Guerrilla, care au difuzat discutia dintre Gigi Becali si un reporter al postului Antena 1. CNA a tras concluzia ca cele trei statii au incalcat dispozitiile deciziilor CNA privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine si cele privind protectia copiilor in cadrul serviciilor de programe (art. 2 din Decizia C.N.A. nr. 248/2004, respectiv art. 19 din Decizia C.N.A. nr. 249/2004).

Consiliul a decis, cu unanimitate de voturi, sanctionarea radiodifuzorilor mentionati, pentru ca au fost transmise declaratiile domnului Gigi Becali, care a folosit un limbaj suburban, de natura sa afecteze grav imaginea si demnitatea unor persoane.

“Tinand seama de faptul ca libertatea de exprimare nu poate prejudicia libertatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine, avand in vedere obligatiile ce ii revin atat Consiliului, cat si radiodifuzorilor in protejarea demnitatii umane, a decis sa solicite imperios posturilor de radio si de televiziune sa nu mai difuzeze nici o declaratie care nu respecta dreptul sacru la demnitate umana si la propria imagine”, se mai arata intr-un comunicat remis AdPlayers de catre CNA.

Reprezentantii autoritatii publice mai precizeaza ca, in cazul in care radiodifuzorii nu isi respecta indatoririle si responsabilitatile ce le revin, Consiliul National al Audiovizualului va aplica sanctiunile prevazute de lege.


PUBLICITATE: