Contul de media L'Oreal din Romania trece la Zenith Media
Vineri, 05 August 2005

( AdPlayers.ro ) Divizia Consumer Products a L'Oréal a confirmat faptul ca ZenithOptimedia a fost desemnata ca reprezentant al L'Oréal pentru planificare media si achizitii la nivel “Grande Europe”, cuprinzand 26 de tari, se arata intr-un comunicat Zenith Optimedia.  In Romania, contul va fi administrat de catre Zenith Media, dupa cum au declarat pentru AdPlayers reprezentantii agentiei conduse de Maria Tudor.

Decizia intervine dupa o analiza intensa care a fost realizata in cursul ultimelor luni, avand ca principali participanti retelele de media ZenithOptimedia detinuta de grupul international de comunicare Publicis si respectiv Universal McCann apartinand grupului Interpublic.

Patrick Rabain, Presedinte al Diviziei Consumer Products de la L'Oréal, a declarat: “L'Oréal face o investitie foarte substantiala in domeniul media si este esential sa obtinem un profit cat mai mare din aceasta. Apreciem contributia pe care Universal McCann a avut-o la activitatea noastra comerciala. Simtim totusi ca nevoile noastre viitoare vor fi mai bine deservite prin desemnarea ZenithOptimedia ca unic partener al nostru.”

Transferul efectiv al acestei activitati catre ZenithOptimedia se va face la 1 octombrie 2005 pentru o perioada initiala de doi ani.  “Speram sa ne bucuram de un parteneriat pe termen lung plin de succes cu ZenithOptimedia.” a mai declarat Patrick Rabain.

Steve King, CEO la nivel international al ZenithOptimedia, a declarat: “Suntem incantati sa putem extinde relatia noastra cu una dintre cele mai interesante companii din lume.  Media este un domeniu cu oportunitati imense si speram sa lucram indeaproape cu  L'Oréal pentru a profita pe deplin de acest mediu in schimbare rapida.”

Anuntul urmeaza dupa o analiza similara realizata in SUA la inceputul anului, in urma careia L'Oréal a transferat planificarea si achizitiile legate de Maybelline de la Initiative Media catre ZenithOptimedia, pe langa linia sa Garnier, de care se ocupa deja. ( Mihaela Sinca, Iulian Toma )


PUBLICITATE: