''Cel care ii catalogheaza pe ceilalti niste tarani este el insusi taran,.. Replica lui este cel mult (auto)ironica'' Florin Dumitrescu, Senior Copywriter
Luni, 12 Mai 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Florin Dumitrescu, Senior Copywriter:

  

„Reclama are plusuri si minusuri. Un mare plus este incontestabil modul elegant in care se evita jignirea. Cel care ii catalogheaza pe ceilalti "niste tarani" este el insusi taran, pe cind ceilalti, la care se refera, fac parte din alte categorii, clar definite: politist, circiumar, turisti straini. Replica lui este cel mult (auto)ironica.

 

(Excelent actor: l-as lua acasa de ziua mea, sa-mi zica replica asta pina ma satur de ris.)

Daca arat intr-un spot 2 academicieni, in fata Academiei Romane, spunind dsp. echipa de femei de serviciu a Academiei: "uite-le si pe astea, niste academiciene!" se va trezi RAC-ul sa le apere pe distinsele colaboratoare igienice, pe moitiv ca au fost jignite? Este EXACT aceeasi incadrare.

 

Ce rost ar avea secventa parcarii carutelor in fata circiumii decit sa ne expliciteze, o data in plus, statutul de tarani al celor doi convivi (tarani clari si "dupa vorba, dupa port")!... Telespectatorul inteligent deduce, desigur, "poanta": in momentul in care beau Cava D'Oro, ma emancipez si ajung sa ii privesc pe ceilalti de sus, ca si cum ei ar fi tarani, nu eu. Dar aceasta idee nu e exprimata explicit, ci doar lasata a fi dedusa! Or nu poti face acuzatii pornind de la o premisa atit de plapinda. Orice avocat stagiar ar sterge cu tine podeaua; si sint sigur ca multi politisti (pe care nimeni nu i-o fi intrebat) stiu prea bine asta.

 

Daca RAC-ul si unii politisti (cu siguranta foarte putini) striga jignire, jignirea vine exclusiv din interpretarea lor.

 

Vorba de pe sticlele de whisky (de invatat la franceza-avansati): honni soit qui mal y pense.”

 

Opiniile pe marginea subiectului sunt asteptate pe adresa info@adplayers.ro sau la

 


PUBLICITATE: