Asociatia Jurnalistilor critica lipsa de criterii de selectie in noua grila TVR
Miercuri, 05 Martie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR) constata ca din noua grila a TVR1, lansata marti, 3 martie, lipsesc emisiuni realizate de ziaristi, fara ca munca acestora sa fi fost evaluata conform procedurilor interne ale televiziunii publice, anunta o informare remisa AdPlayers. Potrivit comunicarii, in locul acestor formate au aparut alte emisiuni care au intrat sau vor intra pe post fara respectarea procedurilor de selectie.

 

Potrivit AJR, dintre emisiunile eliminate fac parte „Telematinal”, „Fata in Fata” (cu Marian Voicu), „Nocturne” (cu Marina Constantinescu) iar printre cele introduse fara aplicarea procedurii de selectie standard se numara „Citeste si da mai departe!” (cu Radu Paraschivescu), „Trezirea la Apel!”, „Ultra News” (cu Claudiu Lucaci) si „De la Est la Vest” (cu Bogdan Chirieac).

 

In informarea remisa AdPlayers, Asociatia Jurnalistilor din Romania isi exprima dezaprobarea si ingrijorarea pentru felul arbitrar in care conducerea TVR a tratat munca ziaristilor in cazul noii grile de programe, inacceptabil din punctul de vedere al unei conduite profesionale corecte. 

 

In opinia asociatiei, conducerea TVR este singura raspunzatoare pentru grila de programe, dar AJR, ca asociatie profesionala, cere tratament egal, transparent si conform regulilor televiziunii publice pentru toti jurnalistii.


PUBLICITATE: