46 de MICRO mobile decorate pentru Odyssey, iar cand a venit scadenta, agentia si-a anuntat ... insolventa.
Miercuri, 09 Noiembrie 2011

 ( AdPlayers, Iulian Toma )

O firma de productie a lucrat cu agentia de publicitate Odyssey pentru personalizarea a 46 de MICROmobile dar niciodata plata lor nu a fost in drumul spre prestator. Thor Production Concept, prestatorul serviciilor,  nu si-a incasat banii nici la 7 luni de la "predarea" lucrarilor. Potrivit administratorului firmei de productie, dupa negocierea unor termene de plata de la 90 la 150 de zile si mai apoi la 200, in ziua cand a venit scadenta, agentia de publicitate Odyssey si-a anuntat ... insolventa. 

“Sumele de recuperat sunt in valoare de cam 28.000 lei ( din care 12.000 pe BO). Poate nu sunt sume mari. Insa pentru mine e posibil sa insemne falimentul... Si nici nu imi permit avocati”, spune Alain Costea, administratorul firmei Thor Production Concept, care a decis sa isi spuna durerea in AdPlayers, pentru ca nu isi mai permite nici avocati pentru a rezolva situatia.

Intreaga poveste a decoratorului de MICROmobile despre colaborarea cu agentia Odyssey, mai jos:


“Am citit articolul dumneavoastra referitor la datoriile Odyssey Communication ( AdPlayers ). Din pacate si firma la care sunt administrator se numara printre firmele care au executat lucrari pentru cei de la Odyssey, si sunt in situatia de a ajunge in faliment din cauza lor.

Pe scurt, poveste sta in felul urmator: am fost prima firma care a personalizat MICROmobilele ( lucrare facuta pentru Micro - Mercadia, prin cei de la Odyssey). Primele 46 de masini. La un moment dat, au incercat sa imi impuna marirea termenului de plata ( de la 90 de zile la 150), fara garantia ca isi vor respecta intelegerea ( exclus BO sau fila CEC). Am terminat lucrarile care erau in derulare, si am mai facut o singura lucrare ( persoanlizarea unor camioane de marfa, tot pentru MICRO), de aceasta data fiind-umi oferit BO la 150 de zile.

Nu au respectat platile ( am ajuns la termene de peste 200 zile, motivand ca nu isi primesc banii de la MICRO, si cand or sa vada banii atunci o sa primesc si eu ceva. Evident, ca in contractul cu ei, si nici la nivel verbal nu asa a fost pusa problema initial). Pe data de 04.11.2011 avea scadenta BO-ul de care vorbeam mai sus. Azi ( 7.11.2011) am fost anuntat ca a fost refuzat la plata, din cauza ca firma este in insolventa.

Cand am fost la ei, la sediu, persoana care s-a ocupat de acest proiect a fost surprinsa sa afle ca eu aveam BO de la ei !! Desi il primisem chiar de la respectivul...Motivatia refuzului: s-a numit un nou administrator, care a avut nunta in week-end si acum e plecat din tara. Revine intr-o saptamana si pana atunci nu se mai face nici o plata ( desi am fost asigurat ca exista bani in cont). Si ca trebuie resemnat BO de el...

Sa mai spun ca m-am trezit cu facturi, care la scadenta, am aflat cu surprindere ca nici macar nu erau inregistrate in contabilitatea lor? Si ca am fost rugat sa fac storno pe cele vechi ( desi la ei nu existau) si sa fac unele noi?

PS: Sumele de recuperat sunt in valoare de cam 28.000 lei ( din care 12.000 pe BO). Poate nu sunt sume mari. Insa pentru mine e posibil sa insemne falimentul...Si nici nu imi permit avocati. De fapt, sunt la mila unui furnizor pentru care am facut lucrari, cu care am semnat contract, am facturat, si am primit BO. El a incalcat toate regulile. Eu le-am respectat. Concluzia? Ei vor scapa, iar eu, probabil voi pierde cam tot...

Mai mult in Opinii


PUBLICITATE: