Vlad Macovei a fost numit Redactor Sef la Evenimentul Zilei
Vineri, 03 Octombrie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Redactorul Sef al ziarului Evenimentul zilei este, din 3 octombrie, Vlad Macovei (foto), potrivit unei informari Ringier, remise AdPlayers.

Fostul Redactor Sef al publicatiei pana in prezent - Horia Ghibutiu, va ramane in cadrul echipei Evenimentul zilei pe pozitia de Senior Editor. 

Conform reprezentantilor Ringier,
Ghibutiu a ales sa isi continue decis sa isi acorde cariera jurnalistica in cadrul ziarului de suflet ca Senior Editor, dupa o vacanta de odihna si reflectie, in urma careia a hotarat sa renunte la o parte din responsabilitatile de coordonare editoriala a ziarului, in favoarea unei mai mari contributii jurnalistice.

 

Vlad Macovei s-a alaturat echipei Evenimentul zilei in urma unui complex proces de selectie in iunie a.c., in urma caruia a fost numit Redactor-Sef Adjunct. Macovei a asigurat coordonarea editoriala a ziarului in absenta lui Horia Ghibutiu.

 

“Am convingerea ca Vlad Macovei are potentialul de a conduce un ziar modern, orientat catre cererile unui consumator tot mai pragmatic”, a spus Claudiu Serban, Director General Adjunct al Ringier Romania si Manager al diviziei Economic & Reference. „Va beneficia in acest proiect de increderea managementului si de experienta si maturitatea unei echipe care isi demonstreaza in fiecare zi capacitatea de a cristaliza temele zilei”.

 

„Ma bucura decizia lui Horia de a continua alaturi de ziarul care l-a consacrat si pe care l-a sprijinit la randul sau neconditionat”, a mai spus Serban.

 

AdPlayersCV: Vlad Macovei

Potrivit Ringier, Vlad Macovei (32) are o experienta de peste 10 ani in media. A debutat in presa ca jurnalist la Monitorul de Iasi pentru a deveni in mai putin de doi ani corespondentul pe Bucuresti pentru intreaga retea. In 1999 s-a alaturat pentru prima data echipei unui cotidian central imediat dupa lansarea Ziarului Financiar. Cu o baza solida in domeniul economic, a devenit in anul 2001 reporter al Sectiei Economice a Evenimentului zilei, unde s-a numarat printre primii jurnalisti romani care au acoperit subiecte legate de integrarea in Uniunea Europeana.

 

Potrivit reprezentantilor Ringier, in 2004 Macovei s-a alaturat echipei Cotidianul ca Editor Business. Experienta jurnalistica, impreuna cu abilitatile de leadership demonstrate atat in procesul de integrare a Cotidianului in Grupul Realitatea, cat si in timpul relansarii de succes a ziarului, l-au recomandat pentru functia de Redactor Sef Adjunct. Din 2007 a preluat aditional functia de Senior Editor al cotidianului economic Business Standard, unde a avut o contributie importanta la lansare si in implementarea campaniilor post-lansare.

 


PUBLICITATE: