Sprijin pentru cei care si-au pierdut locul de munca in pandemie. Platforma online ,,Lucrez din nou” de la Coca-Cola si Asociatia The Social Incubator
Joi, 10 Decembrie 2020


Credit. Lucrezdinnou.ro

Lucrezdinou.ro gazduieste o baza de date actualizata in permanenta cu locurile de munca disponibile pe cele mai mari platforme de job-uri din Romania, atat din mediul privat, cat si din mediul public. Proiectul este sprijinit de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), partener al acestei initative.

AdPlayers. info

Coca-Cola HBC Romania, in parteneriat cu The Social Incubator, organizatie non-guvernamentala care sprijina integrarea sociala si profesionala a persoanelor vulnerabile din Romania, au lansat Lucrezdinnou.ro, prima platforma online de reconversie profesionala menita sa-i ajute pe cei care si-au pierdut locul de munca in contextul dificil creat de pandemia de Covid-19.

Platforma cu scop social are obiectivul de a sprijini diminuarea somajului in Romania. Aceasta ofera resurse educationale pentru reorientarea in cariera si le afiseaza utilizatorilor optiuni de job-uri disponibile. Lucrezdinou.ro gazduieste o baza de date actualizata in permanenta cu locurile de munca disponibile pe cele mai mari platforme de job-uri din Romania, atat din mediul privat, cat si din mediul public. Proiectul este sprijinit de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), partener al acestei initative.

Prin cele doua componente -  resurse educationale pentru reorientare in cariera si afisarea locurilor disponibile in diverse industrii, platforma Lucrezdinnou.ro se adreseaza persoanelor care si-au pierdut locul de munca si isi doresc sa se reangajeze. Avand in vedere ca exista industrii grav afectate de pandemie, iar altele au crescut in aceasta perioada, platforma ii ofera utilizatorului instrumente de reconversie profesionala precum testele de cariera, training-uri video si sfaturi care il pot ajuta sa se reorienteze catre alt domeniu de activitate.

„Inca din luna martie ne-am implicat pentru ajuta comunitatea din care facem parte in aceasta situatie extraordinara. Am gandit platfroma Lucrez din noi ca pe un sprijin concret pentru cei care isi cauta o slujba in aceasta perioada. Pe fondul impactului pandemiei asupra anumitor industrii, numarul persoanelor aflate in dificultate a crescut semnificativ. Platforma Lucrezdinnou.ro vine in ajutorul celor care sunt nevoiti sa isi gaseasca un nou loc de munca si le ofera resurse si indrumare celor care sunt nevoiti sa schimbe domeniul de activitate. Sprijinul pe care il oferim comunitatilor din care facem parte este unul dintre pilonii principali ai strategiei noastre de sustenabilitate. Aceasta platforma vine sa completeze initiativele noastre dezvoltate pana acum in cadrul platformei Dupa Noi”, a declarat Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Romania.

„Schimbarile sunt dificile pentru fiecare dintre noi si e cu atat mai greu cand schimbarea se produce intr-o activitate de zi cu zi care ajunge sa ne defineasca. Sa te afli brusc in situatia de a o lua de la zero din punct de vedere profesional poate crea un blocaj, mai ales in contextul in care ne aflam acum. Prin aceasta platforma noi incercam sa le aratam celor aflati in aceasta situatie ca au un rezervor de adaptabilitate de care poate nu sunt constienti. Ii ajutam sa descopere cum pot sa-si schimbe drumul in cariera si in plus, le punem la dispozitie un instrument prin care sa identifice acele noi slujbe care li se potrivesc” spune Adriana Preda, director executiv The Social Incubator.

Platforma accesibila pe pagina www.lucrezdinnou.ro ofera o serie de functionalitati dezvoltate cu ajutorul unor experti in dezvoltare personala si profesionala printre care:

•            Autoevaluare

Sectiunea cuprinde teste de orientare profesionala si alte instrumente destinate descoperirii de aptitudini si abilitati.

•            Vreau sa invat

Sectiunea este alcatuita din lectii video  pentru dezvoltarea competentelor cheie, metode si tehnici in vederea pregatirii pentru piata muncii.

•            Vreau sa ma angajez

Componenta aceasta ofera suport in generarea unui CV ce poate fi folosit in diferite formate necesare in procesul de aplicare. Tot aici sunt cuprinse informatii privitoare la locurile de munca disponibile pe mai multe platforme online.

In etapa de lansare, platforma Lucrezdinnou.ro va aduna locurile de munca disponbile prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si pe platformele Bestjobs, Hipo, Olx si jobZZ.

Mai mult despre platforma, pe lucrezdinnou.ro

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Resurse Umane


PUBLICITATE: