Senior expat la FRIENDS Advertising
Joi, 15 Iunie 2006

( AdPlayers.ro Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

FRIENDS Advertising, “cea mai mare agentie mica din Romania”, cum ii place sa se autointituleze agentiei de publicitate infiintata in jurul echipei creative Bojan Spasic – Sorin Tranca, are noi seniori la creatie. Pe langa Razvan Soare, 28 de ani, acum Senior Copywriter la FRIENDS Advertising, agentia de publicitate l-a cooptat in echipa pe Matt Hingley, Senior Art Director si designer britanic cu peste 20 de ani de publicitate.

„Bun venit la FRIENDS – cea mai mare agentie mica de publicitate din Romania”, le-a spus celor doi seniori Adinel Tudor, Strategy & New Business Director la FRIENDS Advertising, „echipa de seniori ajunsa la respectabila varsta de 152 de ani experienta cumulata in comunicare”.

Cu noii seniori achizitionati la creatie, agentia a depasit pragul de 20 de oameni cu peste 5 ani experienta in industrie, spun oficialii sai, agentia avand o politica exclusivista de angajare.

Matt Hingley, Senior Art Director

Senior expat la FRIENDS AdvertisingMatt Hingley (foto), Senior Art Director a lucrat pana de curand la Londra si New York in cadrul birourilor locale ale unor agentii importante cum sunt: Saatchi & Saatchi (New York), M&C Saatchi (New York), Berlin Cameron (New York), Toolbox (New York), TR6 Group Communications (New York), CAS Marketing Communications (UK), Partners in Communication (London, UK).

Portofoliul lui Hingley include lucrari pentru clienti globali de publicitate printre care Ducati, Agfa, British Airways, AdWeek Magazine sau The New York Times. El a mai activat ca freelancer si consultat de creatie in cele doua centre universale ale publicitatii si a implementat cu succes mai multe proiecte de publishing, design si publicitate. Absolvent al unei academii de design si fotografie la Londra, Matt a obtinut si o serie de premii in cadrul unor festivaluri internationale recunoscute de publicitate cum ar fi ADDY Awards.

Printre domeniile de interes ale senior art director-ului se numara fotografia, ilustratia, filmul, alpinismul, zborurile si parasutismul, pentru care detine si o licenta valida din partea U.S. FAA Commercial Pilot. In cadrul echipei FRIENDS, Matt spune ca a gasit mediul potrivit pentru a-si pune in practica ideile si experienta acumulata, propunandu-si sa contribuie cu solutii strategice la campaniile locale si internationale dezvoltate de agentie.

Razvan Soare,Senior Copywriter

Senior expat la FRIENDS AdvertisingRazvan Soare (foto), Senior Copywriter, are o experienta de peste 5 ani in publicitate si a mai lucrat la Focus/Publicis si Tempo, pe o serie de conturi ca Renault, Nissan, Banca Romaneasca, Finansbank, British Airways, HP, Holcim, Mobexpert, Tefal-Rowenta, Paralela 45, Radio Total, Zapp, Orange etc. Creativul a facut parte dintr-o echipa care a castigat in 2005 un pitch international, pentru o campanie implementata in peste 10 state din Europa.

Senior Copywriter-ul FRIENDS Advertising, participa la editia din acest an a festivalului de la Cannes, dupa ce a castigat faza nationala a concursului pentru tineri creativi (Cannes Young Creatives ) . Soare este absolvent al Facultatii de Automatica in limba franceza, Universitatea Politehnica Bucuresti.

„Mizam in continuare pe seniori cu o experienta relevanta”

“FRIENDS Advertising ramane o agentie deschisa pentru toti cei care inca mai descopera bucuria de a oferi solutii simple si eficiente care sa raspunda unor nevoi de comunicare ale clientilor sai”, Adinel Tudor, Strategy & New Business Director la FRIENDS Advertising. 

„Mizam in continuare pe seniori cu o experienta relevanta in publicitate, care doresc un mediu serios si sanatos de lucru, simplu si complex in acelasi timp” mai afirma seful de strategie si new business al agentiei de publicitate. „Suntem azi o echipa completa de 20 de jucatori experimentati, care acopera toate competentele unei agentii full service: creatie, client service, BTL, PR, media, strategie.

FRIENDS Advertising

FRIENDS Advertising a fost infiintata la inceputul anului 2003 in jurul echipei creative Bojan Spasic – Sorin Tranca, prima echipa stabila din publicitatea romaneasca cu o experienta de lucru in acesta formula de peste 8 ani, dupa cum subliniaza seniorii agentiei.

Pastrarea in portofoliu a clientilor cu care agentia a pornit la drum, printre care se numara Unilever, Tina R si Siemens, este pusa de oficialii FRIENDS pe seama pozitionarii sale si increderii partenerilor in agentie. In prezent, potrivit comapniei, portofoliul FRIENDS Advertising cuprinde 15 clienti printre care: Banca UniCredit Romania, Unilever (cu proiecte pentru brandurile Sunsilk, Dero, Omo, Dove, etc), Canon Photo-Video CEE (cont regional in 16 tari Central si Est-Europene), TINA R, Medrom, Ivatherm, Intersnack, Euro 26, Gealan, Siemens Romania.


PUBLICITATE: