Ocolul Thailandei in 6 saptamani, cu 1.500-2.000 EUR
Vineri, 12 Martie 2010

FOTO: thailanda.travel
 
(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Daca Ministerul Turismului din Romania a apelat la sprijinul BRD si vedetele sportului Gheorghe Hagi, Ilie Nastase si Nadia Comaneci, Tourism Authority of Thailand l-a angajat pe publicitarul Brad (Bradut) Florescu pentru promovarea Thailandei, ajutand omul de marketing si comunicare roman cu ceva resurse de gazduire si valuta tailandeza pentru un tur al tarii. Inceput in urma cu cateva zile oculul Thailandei se va desfasura pe parcursul viitoarele 4-6 saptamani. 

Ajuns in Thailanda la sfarsitul anului trecut, Brad Florescu si un grup de prieteni au reusit sa faca deja valuri cu locurile exotice de care ne despart nu foarte multe mii de kilometri. Acum insa publicitarul roman a vrut mai mult. La sfat cu oamenii locului, el a decis achizitionarea unui model fiablil Honda Dream cu atas de 125 centimetri cubi, pe care a botezat-o Unirea, inspirat de echipa cu acelasi nume de la Urziceni – locul in care s-a nascut - si sa colinde intreaga Thailanda.

Desi nu s-ar zice ca doarme pe marginea drumului, fostul director de creatie roman este de parere ca 1.500 – 2000 EUR, in bani locali, sunt de ajuns pentru un tur al Thailandei in 4-6 saptamani. Ce inseamna asta? Pot fi 4000 de km, dar si mai mult. Pornit in jurul Thailandei, desi nu-l despart de locul de pornire decat 200 km, Brad Flkorescu a parcurs deja, nu putem banui decat de placere, in jur de 700 km. Adora sa se rataceasca de dragul descoperirii unor locuri noi. Nu l-am intrebat daca se rataceste si cu aprobarea Tourism Authority of Thailand, dar la 125 cmc cat are motocicleta lui cu atas este aproape sigur ca ratacitul n-o sa aiba prea mari probleme cu bugetul. 

Initiativa thailandeza a omului de marketing si comunicare din Romania are chiar si un blog:
Thailanda.travel.

AdPlayers: Ce este Thailanda pentru cine nu o cunoaste - cat faci pana acolo si cati bani te costa sa ajungi, sa traiesti, daca oamenii sun primitori / unde stai etc?
Brad Florescu: Inca nu stiu ce inseamna Thailanda, de aceea am si pornit in tura asta. Din ce-am vazut pana acum, nu inseamna doar statiuni de lux, turisti straini si prostituate minore, ci si muntzi fabulosi, plaje pustii, natura salbatica si oameni blanzi. O sa pot sa raspund ceva mai in cunostinta de cauza dupa ce termin tura. Sau puteti vedea raspunsurile, pe masura ce le aflu, cititind blogul www.thailanda.travel.

AdPlayers: Ce inseamna turul acesta: kilometri, saptamani
Brad Florescu: Am facut un itinerariu si incerc, pe cat posibil, sa ma tin de el. Dar apar tentatii noi, de care nu stiam cand am facut traseul. Sunt la 200 de kilometri de locul de pornire, dar am strabatut deja peste 700. Traseul planificat are in jur de 4000 de kilometri, pe care o sa-i strabat in 6 saptamani. Fireste, n-am sa apuc sa vad nici 10% din Thailanda, dar asta e o tura de incalzire.

AdPlayers: Pe uscat? Pe apa, aer? Cat, aproximativ...
Brad Florescu: 90% din traseu e pe continent, deci o sa merg pe propriile trei rotzi si doua picioare. O sa fiu nevoit sa iau si barca pentru a ajunge in insulele pe care le vizez (Ko Li Pe, Tarutao sau Ko Kradan). De zburat nu zbor deloc.

AdPlayers: Ce marca de motocicleta este Unirea si de cand e, cum te descurci cu fenomenele meteo?
Brad Florescu:  Unirea este o Honda Dream de 125 de centimetri cubi, un model ieftin si foarte popular in Thailanda. Am luat-o la sfatul specialistilor locali, care mi-au zis ca e super-fiabila si usor de intretinut. De pilda, un schimb de ulei ma costa 1.5 euro.

In perioada asta, vremea e ok in toata zona de sud. M-a plouat nitzel alaltaieri, dar sunt pregatit pentru asta. Atasul de dotat cu prelata de ploaie, eu sunt dotat cu pelerina. Cand bate vantul e putin mai greu, ca-mi zboara casca de pe cap. In rest, nu ma plang.

AdPlayers: Ce buget ai pentru acest tur in "valuta" thailandeza / europeana?
Brad Florescu: E greu de estimat, pentru ca o parte din cazari sunt suportate de Tourism Authority of Thailand. Daca as plati tot, probabil ca as ajunge undeva la 1500-2000 de euro pentru 6 saptamani, inlcluzand absolut tot.


FOTO:
thailanda.travel


PUBLICITATE: