Mark Walton si-a dat demisia din pozitia de Chief Creative Officer la Scala JWT
Miercuri, 27 Iunie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Mark Walton, Chief Creative Officer la Scala JWT Bucuresti si JWT Praga si-a dat demisia pentru a regiza spoturi TV si filme de scurt si lung metraj, a confirmat pentru AdPlayers fostul director de creatie al agentiei.

Dupa 15 luni la agentia de publicitate Scala JWT, care au adus agentiei si aurul la unul din cele mai importante festivaluri de creativitate din lume – Epica Awards (2006) – Walton a decis incheierea contractului sau pentru a regiza si a coordona proiecte in Europa si dincolo de Europa.

“Companiile de productie romanesti rivalizaza cu unele dintre cele mai bune companii de productie din America si Marea Britanie, avand oameni si echipe de prima mana”, a spus Walton. „Am putut sa observ lucrul acesta indeaproape, regizand cateva proiecte aici pentru Evenimentul Zilei si Bancpost”.

Desi spune ca isi va petrece cea mai mare parte a timpului in Romania, Walton va regiza si pentru agentii din Praga, Sofia, Atena, Kiev si Moscova. Unul din primele lui proiecte este pentru Warner Brothers din Los Angeles.

Premiat in repetate randuri ca regizor de film si veteran al publicitatii, Walton a regizat peste tot in lume campanii pentru BBDO, D’ARCY, Chiat Day, Lowe, JWT, si FCB, pe conturi precum Chrysler, Kraft, Listerine, Coca-Cola, 7 UP, Yellow Pages si Ford.

Walton este si membru al prestigioasei Directors Guild of America, organizatie ce reuneste cele mai bune talente regizorale din lume si are sedii in Los Angeles, Chicago si New York. El mai este reprezentat si de Big Films, Minefield Pictures si Ace Films din Canada si S.U.A..

AdPlayersFile Mark Walton

Mark Walton s-a nascut si a crescut in Irlanda. Si-a inceput cariera la Londra, dupa ce a absolvit "cum laude" facultatea de design grafic, unde a studiat cu designer-ul american Lou Klein (profesor de arte la Royal College).

La Londra a lucrat pentru J. Walter Thompson si McCann Erickson. Dupa ce s-a mutat in America de Nord, a lucrat pentru Needham Harper and Steers, Leo Burnett, McKim Advertising si MacLaren Lintas.

Pe parcursul carierei sale multinationale, Walton s-a ocupat de numeroase conturi, printre care Pepsi, Diet Coke, Honda, General Motors, Kraft Foods, Seagrams, Molson, Xerox, Sealy, Unilever, Hirma Walker, Bell, Nestle, Kelloggs, Richardson Vicks, Lever Brothers si Procter & Gamble.

Potrivit creativului, el are in palmares peste 250 de premii nationale si internationale conferite de New York Art Directors Club, The New York Type Directors Club, Clio’s, The Caddies, The Andy’s, One Show, The Mobius Awards, Cannes si D&AD Londra.


PUBLICITATE: