Mari actori romani, promovati in Calendarul 2010 Romanian Paper Distribution & Leykom
Miercuri, 13 Ianuarie 2010

 (AdPlayers.ro, Irina Toma)

Un numar de 12 mari actori romani fac subiectul celui mai recent Calendar 2010 realizat cu sprijinul Romanian Paper Distribution si Leykom, cu o fotografie semnata de Simion Buia.

Denumit „Actorii si fotograful”, in viziunea artistului, proiectul a vrut sa surprinda „privirea directa  a omului din spatele rolului“, calendarul fiind imprimat pe o hartie speciala Fedrigoni, dar si in varianta online, in RPD.ro.

 Potrivit autorilor, alegerea Fedrigoni, cel mai mare producator de hartii speciale din Europa, pentru furnizarea suportului de print, este motivata de faptul ca marca este hartie pretioasa si pretentioasa care pune in evidenta chiar si cele mai fine detalii ale fotografiei. Asamblarea calendarului a fost facuta manual de catre tipografii italieni, pentru a adauga o nota personala fiecarei lucrari.

 Calendarul 2010 „Actorii si fotograful” face parte dintr-un proiect mai amplu initiat de Simion Buia si Asociatia Action Concept pentru promovarea unui numar de 111 actori romani de geniu intr-un album cu portrete fotografice special conceput.

 Aparut in editie limitata ca un preview al albumului, calendarul isi propune sa aduca in lumina cateva din adevaratele valori ale patrimoniului cultural romanesc, oamenii de geniu ai teatrului.

Lucrarea „Actorii si fotograful“ a fost distribuita institutiilor de arta si cultura, actorilor si partenerilor companiei. Potrivit autorilor, realizarea proiectului, atat in varianta tiparita cat si online, a necesitat mai mult de 200 de ore de munca.



PUBLICITATE: