"La Multi Ani" de la CNA
Joi, 12 Ianuarie 2006

( AdPlayers.ro ) Consiliul National al Audiovizualului  (CNA) CNA a sanctionat cu amenda posturile de televiziune OTV  (50.000 RON ) si Prima TV ( 25.000 RON) chiar din a doua saptamana a anului, potrivit unui comunicat remis AdPlayers.

Intrunit in sedinta publica in data de 10 ianuarie 2006, CNA a sanctionat postul de televiziune OTV cu amenda in cuantum de 50.000 RON pentru incalcarea dispozitiilor art. 40 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,  in emisiunea Dan Diaconescu Direct, difuzata in data de 21 decembrie 2005. Conform comunicatului CNA, in cadrul emisiunii, moderatorul “a permis invitatului sau, domnul Gigi Becali sa formuleze afirmatii de natura sa incite la ura pe considerente de nationalitate”

Motivand sanctiunea, consiliul citeaza Art.40 din  Legea Audiovizualului nr. 504/2002/. “Este interzisa difuzarea de programe ce contin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie, nationalitate, sex sau orientare sexuala”.

Prima Tv a fost tinta unei amenzi datorate emisiunii “Tradati in Dragoste”. Postul de televiziune a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 25.000 RON, pentru incalcarea, in cadrul emisiunii, “Tradati in dragoste” difuzata in data de 12 decembrie 2005, a dispozitiilor art. 3(1) si 17 (4) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 cu modificarile si completarile ulterioare. CNA spune ca  postul de televiziune “nu a putut dovedi ca persoanele care au fost prezentate in respectiva emisiune, nu sunt cele reale, caz in care drepturile si libertatile fundamentale ale omului au fost incalcate”.

In sprijinul deciziei, consiliul aminteste prevederile celor doua articole din Legea Audiovizualului: Art. 3(1). “  Prin difuzarea si retransmisia serviciilor de programe se realizeaza si se asigura pluralismul politic si social, diversitatea culturala, lingvistica si religioasa, informarea, educarea si divertismentul publicului, cu respectarea libertatilor si a drepturilor fundamentale ale omului”.

Art. 17.(4) “Consiliul este autorizat sa solicite si sa primeasca de la radiodifuzori si distribuitori de servicii de programe audiovizuale orice date, informatii si documente care privesc indeplinirea atributiilor sale, având obligatia sa pastreze confidentialitatea datelor care nu au caracter public”.

( Irina Toma info@adplayers.ro )


PUBLICITATE: