Ex Group Creative Director McCann, Craita Coman a parasit creatia agentiei pentru propriul boutique
Miercuri, 28 Mai 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Fosta Group Creative Director, Craita Coman ( 30 ani), a parasit agentia de publicitate McCann Erickson incepand cu luna mai, pentru o cariera pe cont propriu. „Pentru ca aveam deja 7 ani acolo”, explica motivele pentru care a parasit agentia de publicitate, omul de creatie care cobora de curand de pe scena Effie Awards 2008, impreuna cu echipa McCann Erickson.

 

„Dupa ce am invatat tot in McCann era vremea sa fac pasul urmator si sa incep sa merg pe propriile picioare, fara mama Tzugu (Dumitrescu n.r.) si tata Botzan (Adrian n.r.) intotdeauna in spate, gata sa ma ajute daca ma impiedic si cad”, spune fostul group creative director de la McCann. 

„E o chestie normala cand cresti: nu poti sta si la 30 de ani cu parintii”, explica Craita Coman initiativa pe cont propriu, facand aluzie la varsta pe care o implineste chiar astazi. (La Multi Ani, Craita!).

 

Promotia 2 in 1 - „Scoala Leo Burnett” si „Scoala McCann”

„As putea spune ca am facut cei 7 ani de acasa in publicitate la McCann. Am crescut acolo, am invatat foarte multe, dar cateodata simti nevoia sa mai inveti alte lucruri si din alta parte”. Iar despre ce inseamna „alta parte”, Craita Coman spune ca impreuna cu Petru Cuciuc, fost art director la Leo Burnett, o sa faca propriul boutique de creatie.

 

Cea mai recenta campanie semnata de omul de creatie este pentru propria afacere: „promotia” 2 in 1: „Scoala Leo Burnett” si „Scoala McCann”: „Petru are si el 8 ani de Leo Burnett si, ne-am gandit noi ca ar fi un avantaj competitiv sa aducem in noul boutique de creatie „Scoala Leo Burnett” si „Scoala McCann” 2 in 1.”

 

Intrebata cum explica faptul ca, pana mai ieri, ea si partenerul sau erau concurenti prin festivaluri, iar astazi fac impreuna o firma, Craita Coman explica: „Nu stiu daca noi eram concurenti - poate agentiile. Noi eram prieteni”.

 

Coman spune despre viitoare sa intreprindere ca „este un boutique de creatie deocamdata format din noi doi, pana vom incepe sa ne dezvoltam si sa ne mai luam omuleti”. „Principalele servicii pe care le vom oferi vor fi cele de creatie si strategie”, adauga ea pentru AdPlayers, desi nu a dezvaluit numele atelierului.

 

„Avem cativa clienti care sunt interesati de ceea ce vrem sa facem noi”, insa a evitat sa deconspire numele acestira spunand ca primele actiuni ale atelierului de creatie vor fi vizibile cel mai probabil intr-o luna.

 

7 ani de McCann Erickson, de 3 ani Group Creative Director

Absolventa de Jurnalism, Craita Coman si-a inceput cariera in publicitate in urma cu 7 ani, ca junior copywriter la McCann Erickson. Fosta Group Creative Director in cadrul aceleiasi agentii de publicitate in ultimii 3 ani, Coman fost responsabila atat de crearea unor campanii publicitare cat si de coordonarea mai multor echipe de creatie.

 

In cei 7 ani de McCann Erickson a creat campanii pentru aproape toate brandurile din portofoliul agentiei de publicitate: Coca-Cola, Sprite, Fanta Dorna, Poiana Negri, Connex si Vodafone, Maggi, Nescafe, Kandia, Laura, Tnuva, Zarea, Dorato, Loteria Nationala, RomaniCRISS, Romstal, Jurnalul National, Dufa, Infinity Vodka, Adevarul, Flanco, Revista Biz, Europa FM, Radio 21, La Dorna, Kiss Fm, Fujitsu, ING, Kandia, Nestea, Kober, Caroli, Tomi, Wiesana, Nurofen…samd.

 

Spune ca este mandra ca a ajutat la nasterea si cresterea unor brand-uri precum Loteria Nationala, Dorna, Kandia, Tnuva, de care se simte foarte apropiata, insa preferatele ei sunt campaniile sociale.


PUBLICITATE: