"El a creat primul logo turistic al Romaniei. Necontroversat, necopiat, romanesc, simplu, graitor"
Joi, 12 Iunie 2014

Romania, mereu surprinzatoare.
Creatie condusa de Emil Cioanca, pe cand lucra la Ogilvy

 adplayers. Iulian Toma

Ca nimeni nu s-a nascut prooroc in tara lui, o demonstreaza si faptul ca ne uitam mai degraba la Carpatii Salbatici propusi pe canale documentare de printi sau regi straini de sfanta traditie romaneasca, fara sa vedem frumusetea Romaniei, de la Delta Dunarii si pana la manastirile pe care ni le arata in urma cu mai bine de 10 ani Emil Cioanca atunci cand lucra la Ogilvy, alaturi de Gabriela Lungu.

„Pentru cei care nu l-au cunoscut pe Emil (cei ce n-au lucrat in marcom - numai cineva din afara industriei ar putea sa nu-l stie), doar atat: el este cel care a creat primul logo turistic al tarii noastre, al Romaniei. Necontroversat, necopiat, ci romanesc, simplu si graitor. RIP Emilos. Sunt mandra ca am lucrat alaturi de tine” spune fostul copywriter si coleg de echipa a lui Emil Cioanca, Gabriela Lungu, unul dintre cei mai apreciati oameni de comunicare din Romania, aflata in prezent in fruntea regionala a unei retele de comunicare internationale.

Lungu nu este singurul om de comunicare ce si-a adus aminte de una dintre cele mai de suflet realizari ale creativului roman care a imbinat in opinia specialistilor de marketing cele mai relevante simboluri ale Romaniei turistice. Pe langa Gabriela Lungu, mai multi colegi au scos la lumina pe pagina de facebook creatia brandului de tara condusa de Emil Cioanca, atunci cand lucra la Ogilvy.

Administrata acum de Daniel, fiul sau, la scurt timp dupa trecerea sufletului in vesnicie, pagina lui Emil Cioanca, este plina cuvinte frumoase, de amintiri si de regrete pentru disparitia neasteptata a omului de creatie.

„S-a stins primul meu art director in publicitate” Mihai Botarel

"Astazi s-a stins primul meu art director in publicitate si unul dintre cei mai reali oameni pe care i-am cunoscut. Multumesc Emil Cioanca pentru fiecare bobarnac pe care mi l-ai dat si fiecare copy stramb pe care ai refuzat sa il pui in layout. Dumnezeu sa te odihneasca", scrie Mihai Botarel.

Simt ca s-a rupt o parte din mine.

„Am impartit: acelasi birou, copywriteri, arti si ilustratori, ironii fine, hohote de ras, Portoroz, pitch-uri castigate sau pierdute memorabil si multe altele nespuse. Simt ca s-a rupt o parte din mine. Ma invaluie o imensa tristete... Condoleante familiei.” scrie Cristian Popescu, un alt coleg al lui Emil.

Cat de neasteptata a fost disparitia o spune un alt director artistic cu care Emil stabilise deja sa se revada cat de curand: „Coane Emile, nu asa am stabilit acum doua saptamani... Dumnezeu sa te aiba in pace, oriunde vei fi!” ii aminteste” Titi Amzar lui Emil, cu care se vedea in fata la Academia de Arte, din urma cu doar 10 zile:

„In ultima zi din luna mai, la Academia de Arte, Emil Cioanca imi intindea mana bucuros dupa niste ani de cand nu ne vazusem, desi ne intersectam des pe Facebook. Ne-am imbratisat, am schimbat numere de telefon, am jurat sa ne revedem cat mai curand la o vorba si un suc. N-am stiut ca, de fapt, ne revedem pentru ultima oara in aceasta viata. Adio, coane Emil!

„Ma voi uita in stanga cand voi pleca de la birou.... sa nu cumva sa fii acolo”

Cat de fulgeratoare a fost disparitia? Atat de rapida ca unele raspunsuri la e-mailurile lui Emil mai curg si acum, cand parcurgeti aceste randuri, in casuta sa electronica:

„Om bun, om frumos, prieten drag.... as vrea sa te cert si sa iti spun ca m-ai suparat foarte tare cu plecarea aceasta fara de "ramas bun"!!! Nici nu am apucat sa raspund ultimului mail pe care mi l-ai trimis... dar ca de obicei, as fi raspuns cu "multumeeeeesc, Emil ! Esti minunat" Ai sa-mi lipsesti al naibii de tare! Si instinctiv, mereu ma voi uita in stanga cand voi pleca de la birou.... sa nu cumva sa fii acolo, iar eu sa trec pe langa tine fara "ramas bun si seara linistita"! Doare.... Doare tare lipsa ta!” spune Adriana Marinescu.

A impartit prietenilor filmele si muzica lui chiar inainte sa moara

Aproape o ora de muzica trimisa prietenilor chiar inainte sa plece dintre noi vorbeste de la sine despre omul bun care isi dorea sa bucure sufletul prietenilor din jur, cu care dealtfel impartea toate filmele si muzica pe care o avea el.

Ascultati si va bucurati si voi de 42 de minute de muzica trimisa duminica trecuta de Emil Cioanca prietenilor sai apropiati. Emailul este cald inca in computerele acelora care nici astazi nu le vine sa creada ca veteranul de creatie nu mai este printre noi.

Saudade. sursa: youtube


 


PUBLICITATE: