Dar din Darul "Lacrimi si Ingeri" se face Raiul. Doi oameni din comunicare, trup si suflet langa o tanara de 36 de ani, diagnosticata cu cancer ovarian.
Sambata, 12 Mai 2018
 

Credit: Monica Dragut, Asociatia Lacrimi si Ingeri

Fondatorii Asociatiei Lacrimi si Ingeri, doi oameni din marketing si comunicare, Monica Dragut si Razvan Stoian,  sunt trup si suflet langa Lavinia Cojocaru (foto, sus), o tanara de 36 de ani, diagnosticata cu cancer ovarian.

adplayers. Iulian Toma

Fondatorii Asociatiei Lacrimi si Ingeri, doi oameni din marketing si comunicare, Monica Dragut si Razvan Stoian,  sunt trup si suflet langa Lavinia Cojocaru (foto, sus), o tanara de 36 de ani, diagnosticata cu cancer ovarian.Cei doi nu sunt pentru prima oara alaturi de oameni in lupta cu cancerul. Cu sprijinul prietenilor sau companiilor cu care s-au intersectat in viata profesionala, au mai ajutat o fetita sa scape de leucemie.

„In perioada 2006 - 2012 am participat frecvent la campanii umanitare sau campanii care au presupus strangerea de produse si/sau fonduri pentru ai ajuta pe cei loviti de soarta” spune Monica Dragut (foto, dreapta), fondatoarea unei companii in productia de publicitate. Alaturi de Razvan Stoian (foto, dreapta), cei doi au pus umarul la asociatia Lacrimi si Ingeri care si-a inceput activitatea prin a fi sprijin unei fetite bolnave de leucemie.

„Primele probleme au aparut prin 2010 cand ne am lovit de o piedica legislativa, care nu permitea firmelor sa ajute decat cu ajutorul unei Fundatii sau Asociatii - legal ei nu ne puteau da bani pentru cazul pe care il sprijineam in acel moment, decat daca ii donau unei Asociatii sau Fundatii si abia dupa aceasta ii vira catre cazul social respectiv”.

Desi cei doi considera firesc ca unele asociatii sau fundatii sa retina o taxa in sprijinul activitatilor de atragere de fonduri pentru diverse cauze sociale, fondatorii Asociatiei Lacrimi si Ingeri au fost motivati sa demareze proiectul miscati de cazul unei fetite bolnave de leucemie careia i se cereau 40% din banii pe care parintii ii strangeau cu greu pentru a trata boala fetitei.

„Apogeul nervilor nostri a fost atins cand am auzit de cazul unei fetite bolnave de leucemie, careia i-a fost solicitata o taxa de 40% din banii pe care ii strangeau parintii ei pentru a trata boala! Atunci am decis ca trebuie sa ne implicam si am deschis asociatia Lacrimi si Ingeri” explica Monica.

Cu ajutorul celor care au ajutat prin Asociatia Lacrimi si Ingeri , fetita bolnava de leucemie a reusit sa invinga boala. Si pentru ca de ultima suma pe care au strans-o parintii fetitei nu mai era nevoie in tratarea bolii, acestia au decis sa o doneze la randul lor catre un caz urmator al asociatiei, motivand ca “Dar din dar se face Raiul”

Dar din dar, integral spre cazul social.

„Lacrimi si Ingeri a fost infiintata cu scopul de a-i ajuta pe cei care strang bani pentru cazuri sociale prin preluarea cazurilor sub aripa sa. Doar in aceasta forma oamenii pot fi ajutati de societati private.  Asociatia noastra directioneaza  sumele integral catre cazurile sociale FARA SA PERCEAPA NICI O TAXA! Taxele de orice fel sunt suportate integral de catre asociatie” mai spun fondatorii.

In total, Asociatia Lacrimi si ingeri a ajutat pana in prezent 10 cazuri de oameni aflati in nevoie si este de un sprijin real pentru cazurile inscrise. Acum, Lacrimi si Ingeri si-a indreptat toata atentia catre un alt caz aflat in nevoie: Lavinia Cojocaru - o tanara de 36 de ani diagnosticata cu cancer ovarian, care s-a suprapus cu repeziciune in ultima luna peste toate planurile pe care si le-a facut pentru acest an in viata.

„In acest moment atentia si resursele noastre sunt indreptate catre Lavinia Cojocaru. Este o tanara de 36 ani care, in luna aprilie a fost diagnosticata cu cancer ovarian. Desi in ultimul an a fost la numeroase controale, nici un medic nu a reusit sa descopere problema pe care o avea" spune Monica Dragut.

Pe 25 aprilie in urma unei ecografii si a unei interventii laparoscopice a fost diagnosticata cu aceasta forma de cancer. Ne am mobilizat rapid, am accesat repede toate resursele pe care le puteam accesa si doar asa Lavinia a putut pleca in Turcia unde a inceput chimioterapia. Urmeaza o perioada grea pentru ea. Administrarea chimioterapiei la interval de 3 saptamani, dupa 3 sedinte evaluarea in vederea efectuarii operatiei de histerectomie totala. Este o operatie complexa si evident costisitoare.” 

Doar medicii pot anticipa daca Lavinia isi poate urma planurile din viata, asa cum si le facuse la inceput de an. In Iunie, si-a planificat casatoria.

„Pe 4 iunie Lavinia urmeaza sa se casatoreasca.  Este pe deplin convinsa ca acest lucru se va intampla. Este de departe cea mai puternica persoana pe care  o cunosc” spune fondatoarea Asociatiei Lacrimi si Ingeri care indeamna pe toti cei care ii intalneste, de la persoane simple la companii care pot dona procente din impozitul pe profit, pentru ca Lavinia sa poata trece de operatii si sa-si continue viata.

„De cand a primit diagnosticul nu conteneste sa zambeasca si  sa ne spuna ca o sa treaca peste, ca are oameni care o iubesc si pentru care merita sa lupte. Mi-as dori sa reusim sa strangem banii care sa-i asigure tratamentui inceput. Costurile se vor ridica la aproximativ 30 000 euro” conchid fondatorii asociatiei care spera ca cei interesati sa auda acest mesaj si sa dea o mana de ajutor pentru operatia si tratamentul tinerei de 36 de ani.

Lavinia Cojocaru poate fi sprijinita de orice persoana sau companie care isi doreste sa dea o mana de ajutor, iar fondatorii asociatiei Lacrimi si Ingeri isi pun toata silinta sa ofere celor interesati orice detaliu privind cazul si modul in care o pot ajuta.

Cei care pot ajuta sunt rugati sa contacteze fondatorii Asociatiei Lacrimi si Ingeri:

Monica Dragut: (+4) 0722.625.471, monica@jointad.ro

Razvan Stoian: (+4) 0723.567.561, razvan@sagaevents.ro,

Asociatia LACRIMI SI INGERI

Asociatia LACRIMI SI INGERI, cu sediul social in Domnesti,  strada Intrarea Varsator, nr.11, Judetul ILFOV, Romania, C.I.F. 35071560, cont IBAN RO97 RZBR 0000 0600 1816 5486 , deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Promenada, reprezentata legal de Razvan Stoian in calitate de Presedinte, denumit in continuare BENEFICIAR.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: