Daniela Nedelschi spune adio Saatchi & Saatchi Bucuresti, pentru Geneva.
Marti, 01 Iunie 2010


 Daniela Nedelschi (stanga), pe scena AdOr 2009, alaturi de Jorg Riommi, director de creatie la Saatchi & Saatchi Romania

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 Daniela Nedelschi, Head of Art, Saatchi & Saatchi Romania, paraseste Bucurestiul pentru Geneva, unde va lucra tot pentru aceeasi retea de agentii de publicitate, incepand de la jumatatea lunii iunie. Un fel de "Adio Saatchi & Saatchi, dar raman cu tine la Geneva".

„M-am hotarat sa plec din tara si, dupa ce am vorbit cu mai mult oameni, din fericire se intampla sa continui munca in retea", a afirmat Daniela Nedelschi pentru AdPlayers. "Cred ca ma potrivesc cu Saatchi & Saatchi Geneva. Am lucrat in cateva randuri, si chiar doua saptamani "legate" la Geneva. Este o echipa unde nu te simti strain, o echipa frumoasa si sper sa fie o evolutie”.

De ce a plecat din Romania? „ Este o combinatie de factori. Mi se pare ca piata noastra e stagnat, si nu cred ca mai pot evolua, ori eu vreau sa mai cresc. Plecarea mea nu are mult de-a face cu Saatchi & Saatchi Bucuresti. Daca vroiam sa raman in tara, ma puteam duce in alta agentie. Insa cred ca peste tot este cam la fel – un moment dificil, iar afara cred ca se mai pot face lucruri, cum ar fi spre exemplu cele de pe digital”.

Nedelschi a inceput cariera in publicitate  la Saatchi & Saatchi in 98, agentie unde a lucrat pana in 2001. Isi aminteste ca printre primii sai clienti erau Pampers, Dialog si altii de la acea vreme. Din 2001 pana in 2003 a fost la Leo Burnett, iar in anii  2003-2004 a lucrat la Grey. In 2004-2005 a urmat Scoala de Arte Vizuale de la New York unde a parcurs un pachet de concept in  advertising. A venit in Romania la GMP unde a lucrat timp de 1 an si cateva luni. La Saatchi & Saatchi a revenit din vara lui 2007, unde a activat pana in prezent, ultima pozitie fiind aceea de Head of Art Direction.

„Cred ca sunt etape diferite in viata unui om. Nu am pretentia ca sunt vreun guru, si cred ca am ajuns pur si simplu la o etapa in care vreau sa fac altceva. In Romania se poate face creatie, insa, pe partea de art direction, nu se mai pot face multe lucruri in conditiile de astazi. Renunt la ierarhie sau titlu, care nu ma ajuta; vreau sa fiu in schimb un art director bun, sa am grija de idei, sa le dau forma, si cred ca pot sa fac mai mult in alta parte”.

Ce clienti i-au placut? „Mi-a facut placere sa lucrez pe toti clientii, nu am facut fasoane”, afirma Nedelschi. „Mi-a placut intotdeauna sa lucrez pe proiecte sociale, pentru ca este o altfel de miza. Un fel de incununare a muncii tale, pentru ca poti sa schimbi lumea”.

ACTUALIZARE, 17:30

Jorg Riommi, Creative Director Saatchi & Saatchi, despre plecarea Danielei Nedelschi 

Contactat de catre AdPlayers in legatura cu plecarea Danielei Nedelschi, Jorg Riommi, Creative Director Saatchi & Saatchi a afirmat:

"
Ma bucur ca Daniela isi va implini visul de a lucra in strainatate pentru Saatchi & Saatchi. Va fi o provocare pentru ea si sunt convins ca va da tot ce are mai bun. 

Bineinteles, sunt afectat de decizia ei; in primul rand personal, un prieten bun ma paraseste, iar apoi profesional, pentru ca ea a jucat tot timpul un rol-cheie in agentie pe partea de Art Direction. Ne gandim si actionam rapid sa gasim pe cineva in locul ei; cel mai probabil ne vom uita la Art Director-ii pe care ii avem deja.

Anii in care am lucrat impreuna cu Daniela vor ramane speciali pentru mine. Privind catre viitor, voi face ceea ce cred ca fac cel mai bine: sa incerc sa pastrez nivelul bun al muncii, iar de acum stiu ca trebuie sa fac lucrul asta cu si mai multa energie si responsabilitate. Dar, cui nu-i plac provocarile?"

 


PUBLICITATE: