DDB Bucuresti da "bani cu imprumut" Alpha Bank
Miercuri, 02 Noiembrie 2005

DDB Bucuresti da bani cu imprumut Alpha Bank( AdPlayers.ro ) Agentia de publicitate DDB Bucharest  a dat de curand “bani cu imprumut” Alpha Bank. Campania promoveaza creditul pentru nevoi personale de pana la 50.000 EUR de la Alpha Bank. Creditul este vazut de catre agentia de publicitate ca alternativa la banii cu imprumut luati de la prieteni, colegi sau neamuri. Campania este derulata prin agentia de media OMD Romania si se promoveaza pe televiziune, presa scrisa si radio.

DDB Bucuresti da bani cu imprumut Alpha Bank

“Brief-ul a intrat in agentie in urma cu o luna, iar rezultatul reiesit a fost o pozitionare practica si pragmatica a unui produs comunicat si alte banci in aceeasi perioada de timp” sustin reprezentantii DDB Bucuresti. “Strategia a fost, apoi, imbracata creativ si comunicata in TV, radio, print, internet si POSM”

"Auzi? Imi trebuie si mie 5.000 de euro maine. Imi imprumuti? "

“Oamenilor nu le place sa li se ceara bani imprumut” spune Mihai Ene, copywriterul campaniei. “Asa ca de cele mai multe ori sunt nevoiti sa caute tot felul de scuze pentru a se eschiva. Iar daca dau imprumut, o fac din cauza ca le e jena sa refuze si, in prea putine cazuri, din tot sufletul”.

DDB Bucuresti da bani cu imprumut Alpha Bank

Creativul agentiei este de parere ca “Suntem prieteni, dar pana la bani. Nu veni la mine cu probleme de astea ca ajung sa-mi doresc sa nu ne fi intalnit”. Si de aici ideea promovata de agentie  “Vrei bani, du-te la Alpha Bank!”

Asta se intampla in cele doua executii TV. In spotul chinezul, agentia propune ca executie “Prietenul bun caruia i se cere ajutorul financiar alege supra-realismul transformarii instant intr-un chinez, in locul vreunei scuze chinuite sau, si mai rau, in locul acordarii imprumutului cerut” .

DDB Bucuresti da bani cu imprumut Alpha Bank "Da-mi si mie vreo 7.000 de euro pentru vreo 6 luni. Poti? "

In a doua situatie, spotul tv Ploaia, “pretextul e la fel de suprarealist, dar de alta factura: fix in momentul raspunsului, asupra personajului (si doar asupra lui!) se abate o ploaia torentiala”. Propunerea agentiei? “cand apare o situatie neprevazuta si ai nevoie de bani, e mai bine si mai simplu sa iei de la banca decat de la prieteni. Ca sa nu ai suprize… “

 “Bani cu imprumut” a avut nevoie de o luna de munca. Pentru campanie, au imprumutat din timpul lor ( nerambursabil ) Melania Vlasceanu – Marketing Manager si Cristina Ionescu – Research Marketing & PR Alpha Bank. Pe durata campaniei, DDB Bucuresti i-a “dat cu imprumut” bancii pe Marius Negrea – Creative Director, Mihai Ene – Copywriter, Teodor Droscaru – Art Director, Oana Venat - A/V Producer, Clarisa Rosu – Account Director.

DDB Bucuresti da bani cu imprumut Alpha Bank

( Irina Toma, info@adplayers.ro  )

AdFile Info:

Nume lucrare: Chinezul / Ploaia

Agentie: DDB Bucharest

Oras: Bucuresti

Advertiser: Alpha Bank Romania

Brand: Alpha Bank

Produs/categorie: Alpha 4All / Credit pentru nevoi personale

Marketing Manager / Director: Melania Vlasceanu

Nume Campanie: Bani cu imprumut.

Data primei difuzari/aparitii: octombrie-noiembrie

Piete distributie (Tari): Romania

Tara productie: Romania

Limba: romana/chineza

Tipuri media: TV, radio, print, POSM

Durata (TV): 2 X 20”

Slogan: Alpha Bank. Expert in credite.

Account Director: Clarisa Rosu

Creative Director: Marius Negrea

Art Director: Teodor Droscaru

Copywriter: Mihai Ene

Regizor: Nae Caranfil

Producator: Vivi Dragan Vasile

Casa productie A/V: Trilogy

Companie editare Imagine: FX Production

Post Productie A/V: FX Production

Voce: Marius Vizante / Flaviu Crisan

Efecte Speciale: FX Production

Agentie Media: OMD Romania

Media:

Radio: Kiss FM, Pro FM, Radio Romantic, Radio 21, Radio Brasov

TV: Pro TV, Pro Cinema, Antena 1, Realitatea TV, Discovery Channel, TV Sport

Print: publicatii locale si nationale


PUBLICITATE: