Chief Creative Officer al Publicis Romania, Jorg Riommi a fost numit Chief Creative Officer al Publicis Groupe pentru Europa Centrala si de Est
Luni, 26 Noiembrie 2018

 

Jörg Riommi, Chief Creative Officer pentru Europa Centrala si de Est, Publicis Groupe 
Credit: Publicis Romania

Noua pozitie a lui Jörg Riommi aduce cu sine si o reorganizare a departamentului de creatie Publicis Romania, ale carui echipe vor fi coordonate de Titus Dumitrescu si Silviu Nedelschi, in calitate de Executive Creative Directors. 

adplayers. info

Publicis Groupe [Euronext Paris FR0000130577, CAC 40] anunta numirea lui Jörg Riommi in functia de Chief Creative Officer pentru Europa Centrala si de Est. Noua pozitie vine in completarea responsabilitatilor curente indeplinite de acesta in calitate de Chief Creative Officer al Publicis Romania.

Operatiunile Publicis din Europa Centrala si de Est fac parte din regiunea Centrala si de Nord a Grupului, sub conducerea lui Jarek Ziebinski, Chief Executive Officer.

„Creativitatea, cred eu, reprezinta astazi sursa celui mai mare avantaj competitiv din industrie. In demersul nostru de a transforma compania la nivel global dupa modelul Power of One, focusul nostru ramane, cu siguranta, pe creativitate spune Jarek Ziebinski, CEO, Publicis Groupe Europa Centrala si de Nord.

„Mai exact, pe noul tip de creativitate, in linie cu evolutia lumii in care traim, amplificata de tehnologie si livrand rezultatele asteptate. Numirea lui Jörg in functia de Chief Creative Officer al Publicis Groupe CEE intareste eforturile noastre in aceasta directie. Performanta sa, inregistrata de-a lungul anilor, vorbeste de la sine. Am incredere ca sclipirea lui creativa va ridica nivelul de creativitate al intregii regiuni Centrale si de Est.”  

Titus Dumitrescu si Silviu Nedelschi, Executive Creative Directors. 

Noua pozitie a lui Jörg Riommi aduce cu sine si o reorganizare a departamentului de creatie Publicis Romania, ale carui echipe vor fi coordonate de Titus Dumitrescu si Silviu Nedelschi, in calitate de Executive Creative Directors. Acestia ii vor raporta direct lui Jörg, care isi va pastra si responsabilitatile la nivel local, ca CCO al Publicis Romania.

Jorg Riommi - 16 ani de cariera in cadrul Publicis Groupe

De-a lungul celor 16 ani de cariera in cadrul Publicis Groupe, dintre care 12 ani (2002-2014) petrecuti in Saatchi & Saatchi, Jörg Riommi a lucrat cu birouri din Europa si America Latina (Roma, San Juan, Bucuresti, Frankfurt si Berlin).

In acelasi timp, a participat in numeroase proiecte din retea, pentru piete precum: Madrid, Amsterdam, Paris, Copenhaga, Geneva, Bruxelles, Milano si New York. Sub conducerea sa, Saatchi & Saatchi Bucuresti a devenit, intre 2008 si 2009, agentia cea mai premiata international din Romania si locul 3 in Europa Centrala si de Est la Golden Drum.

Ca Executive Creative Director al Saatchi & Saatchi Frankfurt, alaturi de colegii din Berlin si Dusseldorf, Jörg a contribuit la ridicarea agentiei pe cea de-a saptea pozitie (de pe locul 52, in 2012) in ranking-ul creativ local din 2013. Ca urmare a acestui succes, compania a devenit a patra multinationala din Germania.

Alaturi de echipele din care a facut parte, Jorg Riommi a obtinut peste 200 de trofee la cele mai importante festivaluri din industrie, printre care: D&AD, Cannes Lions, Clio, London International Awards, Eurobest, Effie Awards, New York Festivals, Cresta, Epica, Golden Drum, ADC. A fost jurat in cadrul Dubai Lynx 2010, New York Festivals 2012, Eurobest 2014, Clio 2016, Golden Drum 2016, The One Show 2017, Golden Hammer 2017 (Jury Chair), Cannes Lions 2017 si Dubai Lynx 2018.

In iulie 2014, Jörg Riommi a fost numit Chief Creative Officer al Publicis Romania. Sub coordonarea sa, Publicis a devenit, pentru a doilea an consecutiv, agentia #1 in reteaua Publicis CEE si #3 la nivel global, in urma rezultatelor Cannes Lions 2018. De-a lungul celor 4 ani, agentia a obtinut 11 trofee Cannes Lions, 4 trofee Grand Prix si titlul de Agentia Anului la Golden Drum 2016, mentiuni D&AD si, in special, noi proiecte importante de new business. 

Mai mult in Creatie, Management, PR


PUBLICITATE: