CNA a pus mana pe mingea LPF
CNA, Cap
Joi, 04 August 2005

( AdPlayers.ro ) Consiliul National al Audiovizualului protesteaza impotriva deciziei de a se interzice prezenta posturilor de televiziune la meciurile campionatului national de fotbal se arata intr-un comunicat remis presei.

Organismul de reglementare in audio vizual mediaza conflictul aparut pe « terenul » drepturilor de transmitere a informatiei de interes public.  « CNA atrage atentia domnului Horatiu Nicolau, detinatorul drepturilor de exclusivitate si domnului Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, ca evenimentele de importanta majora, definite de Art.21 al.1 din Legea Audiovizualului nr.504/2002, nu au nici o legatura cu evenimentele de interes public definite si reglementate in Cap.IV, « Limitele dreptului de exclusivitate », art.83-86 din aceeasi lege »

Reprezentantii CNA mai atrag atentia asupra continutului art.87 din Legea Audiovizualului nr.504/2002 : « Orice clauze contractuale, indiferent de parti, care incalca, in domeniul audiovizualului, dreptul publicului de a primi imformatii de interes public si libera concurenta sunt nule ».

Consiliul mai crede ca prin aceasta decizie este afectat dreptul publicului de a primi informatii, dar si concurenta intre posturi. 

« CNA solicita Ligii Profesioniste de Fotbal sa  permita posturilor de televiziune accesul pe stadioane la toate meciurile din campionatul national de fotbal, in conformitate cu art.84 lit.b din Legea Audiovizualului » se arata in incheierea comunicatului semnat de Ralu Filip, Presedinte CNA. ( Iulian Toma )

PUBLICITATE: