16 oameni si 10% din business se despart de Ogilvy Romania
Joi, 06 Mai 2010
 (AdPlayers, Iulian Toma)

Ogilvy Romania se desparte de 16 oameni, in urma pierderii a 10% din afacerea companiei generata de plecarea unei parti din business-ul BAT si Petrom. Cei 16 angajati reprezentau la randul lor a zecea parte din echipa de 160 pe care o are in prezent grupul de companii de la Bucuresti.

„Este adevarat ca suntem nevoiti sa renuntam la o parte din oameni, pentru ca am pierdut o parte din proiectele de comunicare administrate. Din pacate aceasta realitate economica afecteaza 16 dintre colegii nostri, reprezentand 10% din echipa de 160 angajati, cat totalizeaza in prezent grupul de companii de la Bucuresti, mai putin agentiile de media”, afirma, pentru AdPlayers, Manuela Necula (foto), Head o Country, Ogilvy Group Romania.

Ce-a avut si ce-a pierdut Ogilvy?
Potrivit informatiilor AdPlayers, in urma unei alinieri internationale, doua din brandurile BAT administrate de Ogilvy au intrat in portofoliul Grey la nivelul Europei de Sud Est, parte a aceluiasi grup international WPP. Un alt cont, Petrom CSR a fost castigat de curand de agentiile Graffiti BBDO si GMP. 

Despre cat pierde grupul de agentii, Manuela Necula afirma ca in jur de jumatate din business-ul British American Tobacco a ramas administrat de Ogilvy, prin divizia de Global Travel Retail  BAT de la Ogilvy Action. In cazul Petrom compania va continua proiectul Tara lui Andrei cel putin pana la sfarsitul anului.

„Continuam sa lucram pentru divizia de Global Travel Retail de la BAT care as putea spune ca este la fel de mare cu cea care a plecat de curand in urma alinierii internationale”, afirma Manuela Necula. „In prezent 20 de oameni din echipa Ogilvy Action de la Bucuresti lucreaza in continuare pentru aceasta divizie de la BAT, un cont pe care l-am castigat la nivel local din 2007. Acesta reprezinta aproximativ jumatate din business-ul pe care il administram in trecut pentru producator”.

OgilvyAction Romania va coordona mai departe activitatile de comunicare in aeroporturi pentru brandurile globale ale companiei - Kent, Dunhill, Vogue, Lucky Strike, incluzand servicii de dezvoltare a conceptelor creative, dezvoltare si implementare a activitatilor promotionale, retail si packaging design, la care se adauga dezvoltarea si implementarea strategiei de comunicare directa cu consumatorul in mai mult de 40 de tari din lume.

Referitor la Petrom, executivul afirma ca este adevarat ca agentia nu se numara printre castigatorii unui pitch organizat de client pentru comunicarea CSR, insa „pentru proiectul Tara lui Andrei, Ogilvy va lucra cel putin pana la sfarsitul anului”. „Pe de alta parte, in ultima perioada Ogilvy Group a si castigat 3 conturi noi, despre care vom vorbi foarte probabil tot in cursul lunii mai”, a mai spus Necula, pentru AdPlayers.

„Nu puteam sa pierdem in jur de 10% din business si 25% din oameni”
Rugata sa comenteze zvonurile privind despartirea agentiei de 35-40 de oameni, Necula spune ca nu putea fi vorba de o astfel de cifra: „Nu puteam sa pierdem in jur de 10% din business si un sfert din oameni”, explica oficialul. „Din fericire pentru noi, anul trecut, atunci cand toata lumea opera reduceri in structura agentiilor, acest lucru nu s-a intamplat si la Ogilvy”.

Vorbind despre oamenii de care se va desparti Ogilvy Romania, Necula spune ca sunt oameni buni, pentru care, in cazul unora, s-a implicat chiar personal in recomandarea lor catre alte organizatii din industrie - in agentiile din grup sau din retea.

„N-a fost nicio surpriza pentru mine sa aud cum colegi de-ai nostri din Singapore sau din Dubai sunt interesati de acesti oameni, carora le-au studiat cu atentie experienta profesionala. Dealtfel, unul din cei care se desparte de Ogilvy Romania este in discutii avansate sa se alature echipei Ogilvy Asia Pacific”.

Romani in Asia Pacific, americani Grey de la New York, la Bucuresti
Potrivit unor surse AdPlayers apropiate miscarii business-ului de comunicare BAT, in timp ce romanii de la Ogilvy sunt curtati de reteaua internationala, Grey ar angaja in prezent oameni de la New York pentru administrarea contului din Romania.


PUBLICITATE: