YouTube vorbeste 9 limbi straine
Marti, 19 Iunie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

YouTube a anuntat astazi ca se lanseaza la nivel international, se arata intr-un comunicat remis AdPlayers, de catre oficialii de comunicare.

Potrivit sursei, cel mai popular operator folosit de  comunitatea video online pentru a descoperi, urmari si distribui continut original va avea versiuni locale ale YouTube. Acum acestea sunt disponibile in Brazilia, Franta, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Spania si Marea Britanie.

Fiecare site este complet tradus, avand pagini de start si functii de cautare locale. Cu timpul, sustin oficialii de comunicare ai companiei, fiecare site local va beneficia de o experienta integral "locala", care va permite o ierarhizare a clipurilor video si comentarii realizate in functie de specificul tarii respective, si va oferi sectiunile Video, Channel, Categories si Community.

“Clipurile video sunt universale si permit oamenilor din intreaga lume sa comunice si sa faca schimb de idei. Odata cu anuntul nostru de astazi, ne extindem platforma deja disponibila la nivel global facand-o si mai relevanta pentru comunitatile noastre locale,” a declarat Chad Hurley, co-fondator si CEO al YouTube. “Asteptam cu nerabdare sa ne extindem si in alte tari, in lunile urmatoare”, a mai spus executivul.

"Suntem extrem de incantati sa putem oferi acum acelasi servicii excelente unei comunitati globale, creand site-uri locale care nu numai ca vor promova comunitatile locale respective, ci vor vorbi chiar limba acestora", a declarat Steve Chen, Co-fondator si Chief Technology Officer al YouTube.

Lansarea celor 9 site-uri internationale YouTube traduse in limbi locale este un pas firesc, care permite utilizatorilor din fiecare tara sa vizioneze si sa creeze clipuri video folosind propria limba, sa descopere cele mai populare si mai relevante clipuri video de pe piata si sa intre in legatura cu alti utilizatori locali, mai spun oficialii de comunicare.

Noile site-uri au fost lansate pe urmatoarele domenii locale: www.youtube.com.br, www.youtube.fr, www.youtube.ie, it.youtube.com, www.youtube.jp, www.youtube.nl, www.youtube.pl, www.youtube.es, si www.youtube.co.uk.

AdPlayersFile YouTube

Filiala a Google Inc, YouTube este potrivit companiei cea mai populara comunitate video online din lume, permitand mai multor milioane de oameni sa descopere, sa vizioneze si sa distribuie clipuri video create in mod original.

 Oferind un forum unde oamenii pot sa se conecteze, sa se informeze si sa inspire alte persoane din intreaga lume, YouTube functioneaza ca o platforma de distributie pentru creatorii de continut original si advertiserii mari sau mici. YouTube, LLC are sediul in San Bruno, California.


PUBLICITATE: