United Way a strans 180.000 USD
Joi, 22 Septembrie 2005

( AdPlayers.ro ) United Way Romania (UWRo) a colectat peste 180.000 USD in campania sa de strangere de fonduri din mai-iunie anul acesta. Suma provine din sponsorizari oferite la campania 2005/2006 de 14 companii participante si angajatii lor.

Potrivit autorilor campaniei, din suma colectata vor fi sustinute servicii catre aproximativ 3.000 de beneficiari din Bucuresti – batrani, copii din familii sarace, bolnavi si persoane cu handicap. Aceste servicii sunt oferite prin intermediul a 14 organizatii neguvernamentale pe care UWRo le finanteaza.

Peste 1.280 de angajati de la Raiffeisen Bank, British American Tobacco, GlaxoSmithKline si EuroPharm, JW Marriott, Deloitte, Johnson Wax, Hewlett-Packard, 3M, Achieve Global, Saatchi& Saatchi, World Learning, Scoala Americana Internationala din Bucuresti  si Camera Americana de Comert in Romania au contribuit prin donatii salariale lunare sau anuale la UWRo. Sumele colectate de la angajati au fost dublate de  companiile participante. BioPharm si Coca Cola au contribuit de asemenea cu sponsorizari.

„M-am implicat in United Way Romania cu gandul ca impreuna putem sa schimbam ceva in bine acolo unde traim” a declarat Steven van Groningen, Presedintele United Way Romania. „Sper ca de la an la an tot mai multe companii de pe piata romanesca sa ni se alature, devenind parteneri United Way, iar impreuna sa fim mai implicati in viata comunitatii.”

Printre ONG-urile pe care UWRo le finanteaza se numara Fundatia “Copiii Nostri”, Centrul de Zi “Aurora” pentru Copii cu Handicap Neuro-Motor, Fundatia MOBILMED, Asociatia “Alternativa 2003”,  Asociatia “Hraniti Copiii”, Asociatia pentru Sprijinirea Integrarii Sociale, Fundatia “Estuar” , SOS Satele Copiilor Romania, Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale “Trebuie”, Asociatia “Adolescentul” , Fundatia de Binefacere “Romanian’s Children Aid”, Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania, Crucea Rosie Romana, Fundatia “FARA”.

Organizatiile au fost verificate si selectate chiar de catre voluntari, angajati ai companiilor partenere si vor fi in continuare monitorizate de acestia.

United Way Romania, membru acreditat al United Way International din Statele Unite, este o fundatie romaneasca, independenta, condusa de voluntari ce provin din sectorul de afaceri si neguvernamental. Misiunea UWRo este de a imbunatati viata celor care traiesc si muncesc in Romania prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului.

( Irina Toma )


PUBLICITATE: