Un nou Oscar pentru design de ziar in Romania de la European Newspaper Award.
Joi, 17 Noiembrie 2016

Cu un design semnat de acelasi autor care a adus un premiu pentru Adevarul, Cristian Lipan, Vecinul.net a fost distins de celebra competitie cu Award of Excellence la categoria News Pages / Elections - Brexit.

adplayers. Iulian Toma

Autorul designului Adevarul a adus un nou premiu European Newspaper Award 2016. Cu un design semnat Cristian Lipan, Ziarul Vecinul.net a fost distins de competitia European Newspaper Award 2016 cu Award of Excellence la categoria News Pages / Elections - Brexit.

La competitie au participat 196 de ziare din 27 de tari. Ziarele anului au fost alese: Politiken, Danemarca - categoria ziare nationale, Het Parool, Olanda - categoria ziare regionale, Hufvudstadsbladet, Finlanda - categoria ziare locale, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Germania - categoria saptamanale.

Intrecere de renume pentru design de presa,  European Newspaper Award (www.newspaperaward.org) a facut public rezultatul celei de-a 18-a editii, pe 15 noiembrie, la ora 23,59. Ziarul Vecinul.net a fost distins cu Award of Excellence la categoria News Pages / Elections - Brexit.

Juriul a fost format din specialisti din Germania, Finlanda, Grecia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Belgia, Elvetia si Danemarca. European Newspaper Award este organizata de Office for Newspaper Design - Dusseldorf, Germania, prin prof. Norbert Kupper, fondatorul competitiei, celebru designer german.





“Vecinul.net a avut o idee foarte sugestiva pentru a ilustra imaginea Brexit. Cititorii nu vor uita impresia facuta de soarecele care iese prin podeaua corabiei europene, mancand o stea din steagul Europei – prin Brexit. ” a afirmat prof. Norbert Kupper, fondatorul competitiei, despre premiul obtinut de Vecinul.net.

Dar nu doar despre soarece este vorba si despre aceasta idee pe care o da, ci despre calitatea designului acestui ziar. Publicatia urmareste trendul ziarelor europene. Acestea lanseaza raportul despre Brexit cu o imagine mare iar in interior gasim o pagina dubla cu informatii despre aceasta tema

42 de premii internationale pentru designul de print

Cristian Lipan (www.lipandesign.com) a obtinut pentru Romania 42 de premii internationale pentru designul de print (ziare, reviste corporate) la competitii de renume in domeniu precum: European Newspaper Award, Society for News Design, International Corporate Media Award si WAN-IFRA - Cross Media Award, in perioada 2004-2016.

Pe langa Adevarul si Vecinul.net, printre ziarele romanesti premiate si desenate de Cristian Lipan se numara Viata libera, Business Standard, Puterea dar si alte reviste corporate. In 2011, Cristian Lipan a facut parte din juriul International Corporate Media Award, „sora” European Newspaper Award dedicata publicatiilor corporate.

Cristian Lipan: “Sunt bucuros ca acest minuscul ziar romanesc a castigat un premiu la <Oscarul de ziare>, cum mai este denumita aceasta competitie, cu designul meu. Felicitari lui Florin Cepraga pentru curajul nebun de a scoate un ziar, chiar daca lunar si cu numai patru pagini, prin fonduri europene. Este o lectie pentru presa actuala de la noi, care mai mult dispare decat apare. Presa romana trebuie sa fie mandra ca inca exista asemenea exemple care ii dau valoare.”

Vecinul, prima pagina Noiembrie, 2016



Mai mult in Design
, Festival


PUBLICITATE: