Top 300 Capital a facut 150.000 EUR din publicitate
Miercuri, 14 Octombrie 2009

 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Capital a lansat astazi TOP 300 cei mai bogati romani. Tiparita in 55.000 de exemplare, potrivit reprezentantilor Ringier, jumatate din tirajul publicatiei anuale va aparea pe piata cu distributie independenta, iar celalalta jumatate la pachet impreuna cu revista Capital de saptamana viitoare si pentru abonatii Capital - acestia din urma avand privilegiul sa o primeasca gratuit.

Claudiu Serban (foto), Deputy General Manager la Ringier Romania a afirmat pentru AdPlayers ca editia din acest an se difuzeaza pe piata similar cu distributia de anul trecut, cu mici corectii la punctele de difuzare a presei.

Aparut in editie de lux, "Top 300 cei mai bogati romani" editat de Capital este tiparit in 208 pagini, din care AdPlayers a numarat mai mult de 35 de publicitate, inclusiv copertile.

Mirela Murariu, Director de Vanzari de Publicitate in cadrul Ringier a confirmat pentru AdPlayers ca Top 300 a vandut in total, inclusiv copertile, echivalentul a 35-40 de pagini de publicitate.

Tariful lista pentru o pagina de publicitate in publicatia anuala a fost de 29.000 lei, iar copertile interioare au avut un tarif de 40.000 lei. Potrivit estimarilor AdPlayers, Top 300 Capital a atras din publicitate  vanzari nete de aproximativ 150.000 EUR.

Claudiu Serban a afirmat ca nu se poate face un tal celor mai bogati oameni pana cand Ministerul de Finante nu ofera  cifrele de afaceri  ale companiilor pentru anul precedent,  aparute la inceputul lunii septembrie 2009. De aici, justifica executivul, si data aparitiei Top 300 Capital.

Potrivit Ancai Chilom, editorul coordonator al publicatiei, pe langa interviuri cu 400 de oameni luate pe parcursul anului, Top 300 Capital a necesitat mai bine de 6 saptamani de verificari ale cifrelor de afaceri pe anul trecut la Ministerul de Finante si mai mult 3000 de companii investigate.


PUBLICITATE: